– Guttene ser sultne ut og kan ikke vente

Assistentmanager Pep Lijnders er stolt over måten laget har tatt seg til en ny Champions League-finale.

25. mai 2019 kl 09.40 Arild Skjæveland

Da Liverpool gikk hele veien til Kiev forrige sesong, var Pep Lijnders manager for NEC Nijmegen i Eresdivisie. Han mistet jobben i fjor sommer, og returnerte til Jürgen Klopps støtteapparat på Melwood.

På treningsleiren i Marbella har han satt seg ned med Liverpoolfc.com og gitt et eksklusivt intervju. Han forteller at spillerne ser sultne ut før det som skal skje i Madrid om én uke.

– Guttene våre ser sultne ut, om jeg skal være ærlig. De kan ikke vente. Det er en spesiell tid for oss og for klubben, og vi elsker det at vi kan kjempe for klubben med vår type fotball. Reisen har vært intens, full av lidenskap og ambisjon fra guttene. Vi ønsket alltid å være lojal mot vår spillestil, og for meg er det det som er aller mest gledelig, sier den nederlandske treneren.

– Vi kom hit på vår måte - aldri kjedelig! Vi har konkurrert i verdens to tøffeste konkurranser, og i begge er vi med helt til slutten. Vi kommer til å gi alt igjen, og prøve å gjøre supporterne stolte. LFC-fotball fra start til slutt, sier han.

Fullt fokus

Mens Tottenham har valgt å ta finaleforberedelsene hjemme i nord-London, er Liverpool på en uke lang treningsleir i Marbella i Spania.

– Det er fint at alle er sammen. Vi elsker Melwood, men det å komme seg bort til et sted alene som lag gir automatisk fokus. Vi prøver å få spillerne i et tankesett for konkurranse, og for å overkomme vanskeligheter. Trening handler om å utvikle og stimulere det. Det som definerer oss er, som alltid, at vi fokuserer på oss selv, sier han.

I MARBELLA:
I MARBELLA:  Pep Lijnders er i Marbella på treningsleir.

36-åringen fikk spørsmål om forholdet sitt til spillerne i troppen.

– Jeg liker dem ikke - jeg elsker dem. For noen proffer! Det er flott å jobbe med dem, og det er aldri feil å gi alt det du har på trening. Jeg er tålmodig og forventer flere feil, fordi vi ber dem om å spille med initiativ og prøve mer, angripe mer og bedre, presse mer, og jobbe hardt - men når alt kommer til alt vil det gjøre at du oppnår mer.

– Gode ting tar tid. Spillestilen vår må komme naturlig. Ingen ego, men lagspill med en 100 prosent vinnerinnstilling. Forskjellen mellom et godt lag og et topplag er karakter, og at alle setter laget foran seg selv, sier han.

En tøff motstander

Lijnders mistet fjorårets finale da han hadde fått seg ny jobb i hjemlandet, men får altså nå være med på sin første Champions League-finale.

– Det betyr alt for meg. For det første fordi det er med Jürgen, og for det andre fordi det er med en av Europas mest tradisjonelle og historiske klubber. For det tredje, fordi det er med en gruppe spillere som fortjener å representere Liverpool i denne finalen, sier han.

Han forventer tøff motstand fra Tottenham i Madrid.

– De er et så sterkt, sterkt lag, med mange dominerende spillere som ønsker å skape. Vi må være klare for å håndtere vanskeligere omstendigheter. Vi respekterer Tottenham, respekterer turneringen, og respekterer spillet, men det som er veldig viktig er at vi respekterer oss selv, sier assistentmanageren.

Finalen mellom Liverpool og Tottenham spilles lørdag 1. juni kl. 21.00, og sendes på Viasat 4/Viaplay, og TV 2/TV 2 Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]