Bekreftet:Camacho er solgt til Sporting CP

Klubben har inkludert en tilbakekjøpsklausul i overgangen.

28. jun 2019 kl 00.37 Marius Rabben

Rafael Camacho er solgt til barndomsklubben Sporting CP i Lisboa. Det bekreftet Liverpool FC natt til fredag.

Ifølge engelsk presse er overgangssummen på 5 millioner pund, men med klausuler kan den stige til 7 millioner pund.

I tillegg har de røde forhandlet til seg 20 prosent av et eventuelt videresalg og inkludert en tilbakekjøpsklausul.

Fikk to A-lagskamper

19-åringen, som har imponert for ungdomslagene og trent ofte på Melwood de siste sesongene, fikk førstelagsdebuten i januar da han startet FA-cupkampen mot Wolverhampton, og like etter noterte seg han for Premier League-debuten med et sent innhopp mot Crystal Palace på Anfield.

Men mangelen på spilletid – det ble med kun de to kampene – har bidratt til at Camacho nå prøver lykken i hjemlandet.

Angriperen, som har vist tydelig misnøye med å ha blitt benyttet som høyreback, fikk tilbud om å forlenge Liverpool-kontrakten som strakk seg til neste sommer, men valgte å takke nei.

Det til tross for at han ifølge engelsk presse skal ha vært enig med klubben om en fornyelse i januar der forbeholdet var at han skulle lånes ut til den portugisiske klubben, men låneovergangen ble aldri noe av.

Siden har en rekke klubber i flere land vist interesse, deriblant Wolves, Schalke 04 og AC Milan, men da spillerens far og agent nylig snakket varmt om muligheten til å spille for barndomsklubben tydet mye på at avgjørelsen var tatt.

– Rafael spilte der i åtte år. Å dra tilbake til en klubb man kjenner godt, vil være som å komme hjem. Han kjenner klubben, folk kjenner ham, og det kan være en fordel, sa agentpappaen.

– Beste løsning for alle parter

Med ett år igjen av Liverpool-kontrakten kunne Camacho i verste fall blitt værende én sesong til og gått for så lite som 270 000 pund neste sommer, noe som er grunnen til at Merseyside-klubben valgte å selge nå med god profitt.

Jürgen Klopp har selv store forhåpninger til 19-åringen, men situasjonen gjør at utfallet i klubbens øyne «er beste løsning for alle parter», skriver Liverpool Echo.

Klausulene sørger altså for at de røde vil få en femtedel av en potensiell salgssum i fremtiden, og at de har førsterett på å hente ham tilbake selv hvis utviklingen går som ønsket.

Ifølge den Lisboa-baserte sportsavisen A Bola dreier det seg om en femårskontrakt for Camacho med Sporting CP.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]