– Jeg ønsker å bli en legende i klubben

Liverpools nyeste signering legger lista høyt etter overgangen fra PEC Zwolle.

27. jun 2019 kl 12.13 Odd Sindre Tonning

17-åringen Sepp van den Berg ble Jürgen Klopps første signering denne sommeren, da han fullførte overgangen fra PEC Zwolle til Liverpool, som skal være verdt £1,3m pluss klausuler på opp mot £3,1m.

Van den Berg spilte 15 ligakamper for PEC Zwolle forrige sesong, da de endte på 13. plass i Eredivisie. Nå er han klar for Liverpool, hvor han mellom andre bli lagkamerat med de nederlandske landslagsspillerne Virgil van Dijk og Gini Wijnaldum.

– Verdens beste forsvarsspiller

I et intervju med klubben etter at overgangen ble bekreftet sier han selv at de nederlandske seniorspillerne ikke spilte en sentral rolle i valget av klubb, men at tanken på å spille med van Dijk var fristende.

– Jeg tenkte på ideen av å trene sammen med van Dijk. For meg er han verdens beste forsvarsspiller akkurat nå, så jeg kan lære mye fra ham, sier van den Berg, som forteller at Jürgen Klopp var en av grunnene til at han valgte å signere for Liverpool.

– Jeg har sett at spillere fra akademiet har slått seg inn på førstelaget. Det er utrolig, særlig for en så stor klubb som dette gir de unge en sjanse. Klopp er en flott fyr og en av grunnene til at laget har hatt suksess. Og han er også en av grunnen til at jeg kom hit.

SIGNERT:
SIGNERT:  Her signerer Sepp van den Berg for Liverpool, i det som skal være en langtidskontrakt med klubben.

Familiefølelsen

Liverpool slo klubber som PSV Eindhoven og Bayern München i kampen om den talentfulle stopperen. Og der Klopp blir omtalt som en av grunnene til klubbvalget, er det den gode følelsen van den Berg fikk første gang han var på besøk som virkelig var avgjørende.

FAMILIEFØLELSEN:
FAMILIEFØLELSEN:  Nederlenderen ble tatt godt i mot første dagen han kom til Liverpool.

– Jeg fikk umiddelbart en god følelse når jeg kom hit for første gang. Folkene som jobber her var veldig hyggelige med meg og alle jeg møtte var veldig snille, så det ga meg en god følelse, en familie-følelse, noe som er viktig for meg. Jeg er en familie-fyr, så det var vanskelig å forlate hjemmet for å komme hit, men jeg så hvordan folkene tok var på meg. Det ga meg en veldig god følelse.

– Min far kommer til å komme med meg de første månedene, men til slutt kommer jeg til å måtte gjøre det på egen hånd. Dette er en klubb som føles som en familie og som kommer til å ta var på meg og gir meg en god følelse. Det var en av de viktigste grunnene til at jeg valgte denne klubben.

Dette er en klubb som føles som en familie og som kommer til å ta var på meg og gir meg en god følelse.Sepp van den Berg

Han beskriver seg selv som en rimelig hurtig midtstopper som er rolig med ballen, men poengterer også at han har kommet til klubben for å utvikle seg som fotballspiller, og mener at Liverpool er det riktige stedet for han å være dersom han skal ta steg i riktig retning.

Trodde det var en spøk

Sepp van den Berg ble historisk i forrige sesong, da han ble den første spilleren født i 2001 som fikk sin debut i Eredivisie, allerede som 16-åring. Nå, litt over et år senere har han fått ytterligere 20 ligakamper, og har allerede samlet seg en god del rutine, til tross for sin unge alder.

Men selv om han har spilt nesten halvparten av kampene til PEC Zwolle denne sesongen, så trodde han det knapt da han fikk vite at han var på Liverpools ønskeliste.

LEGENDE:
LEGENDE:  van den Berg drømmer om å bli en legende i den røde drakten.

– Jeg kunne ikke tro det, jeg trodde det var en spøk. Jeg var veldig glad, og for å være ærlig, litt redd til å begynne med fordi en så stor klubb var interessert i meg. Men dette er en drøm som går i oppfyllelse. For meg er dette verdens største klubb, sier han.

Etter triumfen til Liverpool i Madrid har van den Berg sett flere videoer fra paraden og feiringen blant Liverpool supporterne, som han selv mener er de beste supporterne i verden. Nå håper han å få muligheten til å spille foran dem i lang tid fremover.

– Kortsiktig er målet mitt å være med førstelaget, utvikle meg selv og vokse inn i laget og se hvordan det går. I det lange løp ønsker jeg å bli en legende i klubben.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]