Bekreftet: van den Berg klar for Liverpool

Sepp van den Berg er Liverpools første signering i sommer.

27. jun 2019 kl 11.01 Odd Sindre Tonning

Den nederlandske stopperen Sepp van den Berg har signert for Liverpool, og fullfører med det overgangen fra PEC Zwolle i den nederlandske toppdivisjonen. 17-åringen er et spennende stopper-talent, som allerede har fått 21 ligakamper for førstelaget til PEC Zwolle.

Nederlenderen beskrives som en ballsikker midtstopper, og har skrevet under på en langtidskontrakt med Liverpool. Liverpool skal betale rundt £1,3m for stopperen, men summen kan stige til £5m avhengig av prestasjonsbaserte klausuler i kontrakten.

Ifølge Evening Standard skal disse klausulene mellom annet innebære at van den Berg spiller 350 kamper for klubben.

Slo Bayern München og PSV

Klubber som Bayern München og PSV Eindhoven var også interessert i unggutten, som til slutt valgte Liverpool.

Van den Berg spilte 15 ligakamper for PEC Zwolle forrige sesong, og hjalp laget til en 13. plass i ligaen. Han har også spilt aldersbestemte landskamper, og står med fire kamper for Nederland U19.

Da han debuterte for PEC Zwolle forrige sesong var han den første spilleren i 2001-årgangen som debuterte i den nederlandske toppdivisjonen. Den daværende 16-åringen fikk flere sjanser for førstelaget ut 2017/18-sesongen, og spilte i nesten halvparten av ligakampene forrige sesong.

– Verdens største klubb

I et intervju med liverpoolfc.com sier nederlenderen at han er i ekstase over å signere for Liverpool, som han anser som verdens største klubb.

– Det er helt utrolig å signere for Liverpool. For meg er dette verdens største klubb, og det er en drøm som går i oppfyllelse. Jeg gleder meg til å begynne, sier van den Berg.

Han forteller også at Jürgen Klopp er en av grunnene til at han valgte å komme til nettopp Liverpool.

– Jürgen Klopp er en flott fyr og en av grunnene til at klubben er så suksessfull. Det er også en av grunnene til at jeg kom hit. Jeg tror dette er det beste stedet for meg å vokse og forhåpentligvis spille mange kamper her.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]