– Dette var bare starten

Forsvarsbautaen akter å bli medaljegrossist både med klubb- og landslag.

6. jun 2019 kl 11.12 Einar Kvande

Virgil van Dijk var en sterk bidragsyter til at Liverpool i helgen kunne løfte Champions League-trofeet for første gang siden 2005, og at klubben sanket sølvtøy for første gang siden 2012.

Nederlenderen ønsker nå å gjøre det til en vane å vinne trofeer - det ga han klart uttrykk for under en pressekonferanse foran Nations League-semifinalen mellom Nederland og England i kveld.

- Jeg ønsker å fortsette slik jeg stevner, fortsette fremgangen, fortsette å arbeide hardt, og forhåpentligvis vinne mange flere trofeer med Liverpool og også med landslaget, sa Liverpool-stopperen.

Beskjeden

Mange mener at Van Dijk nå er verdens beste forsvarsspiller og at han tåler sammenligning med noen av de største forsvarsbautaene gjennom tidene, men selv er han mer beskjeden.

– Jeg tror ikke jeg er i den kategorien ennå. Men jeg føler meg i god form, og har hatt en godt sesong og et godt år. For meg er dette bare starten.

Van Dijk ble kåret til både PFA Players' Player of the Year og Premier League Player of the Season.

– Virgil har gjort det kjempebra. Alt handler om å vinne store trofeer, og det å vinne Champions League var første steg for ham. Det var han første store tittel, og la oss håpe at han vil vinne flere i fremtiden. Han er et forbilde for unge i Holland, uttalte landslagssjef Ronald Koeman på samme pressekonferanse.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]