Finalehelter vrakes

Bare ett av lagene vil starte med Liverpools Champions League-helter når Nederland spiller semifinale i Nations League mot England i kveld.

6. jun 2019 kl 08.26 Einar Kvande

Nederland-manager Ronald Koeman har bekreftet at Virgil van Dijk og Georgino Wijnaldum vil starte kampen mot England torsdag kveld.

Liverpool-duoen spilte henholdsvis 90 og 62 minutter da Tottenham ble slått i Champions League-finalen i helgen.

Det hersket en stund tvil om Koeman kom til å benytte seg at de to Liverpool-spillerne, med tanke på kraftanstrengelsen de var gjennom på Wanda Metropolitano, og den påfølgende seiersparaden gjennom Liverpools gater.

– Jeg ønsket å sjekke deres fysiske og mentale tilstand, og se hvilke valgmuligheter jeg hadde, uttalte Koeman på en pressekonferanse.

– Men når du vinner, blir du ikke sliten. Det har jeg selv erfart, la han til.

– Begge var så fulle av selvtillit og optimistiske med tanke på denne kampen, så dersom alt går bra på trening kommer jeg til å starte med mitt sterkeste lag. De hører begge hjemme i den startelleveren.

Southgate med stikk motsatt tilnærming

Englands landslagssjef, Gareth Southgate, har en annen tilnærming til kampen med tanke på Liverpool-spillerne enn kollega Koeman. Southgate har nemlig ikke tenkt å bruke Tottenham- og Liverpool-spillerne som startet finalen.

Trent Alexander-Arnold ville trolig ha spilt på høyrebacken for England om han ikke hadde spilt hele Champions League-finalen, skriver Express. Jordan Henderson og Joe Gomez virker heller ikke aktuelle for en plass i startelleveren.

– Jeg må vurdere alle spillerne som var involvert i Madrid. Det var en unik kamp under unike omstendigheter uansett om du vant eller tapte. Det var følelsesladet og en fysisk anstrengelse. Faktum er også at disse spillerne sluttet seg til landslaget så sent som tirsdag, etter at vi allerede hadde gjort unna mye taktisk arbeid, siteres Southgate.

Nederland - England har avspark klokken 20.45 i kveld, og blir vist direkte på TV 2 og TV 2 Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]