Gull til Brewster og eks-Liverpool spillere

Rhian Brewster var på det vinnende laget i en veldedighetsturnering, sammen med to tidligere Liverpool-spillere.

17. jun 2019 kl 13.38 Odd Sindre Tonning

Det var i den årlige FC Not Alone x CALM World Cup turneringen at Rhian Brewster spilte seg til topps, sammen med tidligere røde Kevin Stewart, som nå spiller i Hull, og Lawrence Vigouroux, som er på utgående kontrakt med Swindon.

Dette er en turnering som skal øke bevisttheten rundt mental helse, da særlig menns mentale helse. De ønsker gjennom turneringen å endre kulturen man har rundt det å snakke om problemer og å søke etter hjelp.

FC Not Alone har dette som mål, og sammen med CALM, Campain Against Living Miserably, arrangerte de denne turneringen for andre året på rad. CALM er en organisasjon som jobber spesifikt for å hindre selvmord blant menn, som er en av de ledende dødsårsakene blant menn mellom 20 og 49 år i England og Wales. Dette ifølge Mental Health Foundation.

Hvem som vinner slike turneringer er selvfølgelig irrelevant, men det at spillere som Brewster, Stewart og Vigouroux stiller hjelper nok stort på opperksomheten rundt et slikt arrangement.

Ifølge hjemmesiden til FC Not Alone, så samlet de inn rundt £10.000 da de arrangerte "Verdensmesterskapet" for første gang i fjor. Da tok 24 lag del i 7-a-side turneringen.

– Vi ønsker å spre budskapet om at dersom du har problemer med din mentale helse, så er du ikke alene, sier grunnleggeren av FC Not Alone, Matthew Legg, til University of Bath på Twitter.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]