– Han skremmer kanskje motstanderne

Alisson Becker forteller om sin første sesong i Liverpool, hvor han gir Virgil van Dijk mye skryt.

18. jun 2019 kl 10.34 Odd Sindre Tonning

Med 21 rene bur i Premier League denne sesongen var det ingen annen målvakt i ligaen som hadde flere rene bur enn Alisson, noe som gjorde at brasilianeren vant gullhansken. Siden prisen ble innført i 2004/05 er det bare en målvakt som har holdt flere rene bur på en sesong – Petr Chech for Chelsea, da han i 2004/05 holdt 24 rene bur.

Sprer trygghet

Der Liverpool tidligere har hatt problemer defensivt, har kjøpene av Virgil van Dijk og Alisson spredt en trygghet i laget. Faktisk var det ingen lag som slapp inn færre mål enn Liverpool denne sesongen, med 22 baklengs på 38 kamper. Alisson gir van Dijk deler av æren for dette.

– Han gir laget og spillerne mye selvtillit. Når du har kjempen van Dijk på banen, så skremmer det kanskje motstanderne. For meg er han helt spesiell, sier Alisson til liverpoolfc.com.

Van Dijk ble kåret til årets spiller i Premier League, som den femte forsvareren til å vinne denne prisen. Forrige gang en forsvarer vant prisen var i 2004/05-sesongen, da Chelseas John Terry fikk den. I tillegg har Norman Hunter (1973/74), Colin Todd (1974/75) og Paul McGrath (1992/93) vunnet prisen som forsvarere.

– Jeg har gode forsvarere foran meg. Joel Matip, Joe Gomez, Dejan Lovren. Alle gjorde en god jobb denne sesongen. Men Virgil har noe spesielt, han er den store mannen, sier Alisson.

– Jeg er veldig fornøyd her

Før sesongen var det knytt stor spenning til hvordan Alisson kom til å levere for Liverpool etter rekordovergangen fra Roma. Hans solide redninger og imponerende igangsettinger har raskt spilt han inn i hjertene på Liverpool-fans.

I den siste gruppespillskampen i Champions League mot Napoli, viste han hvor viktig han er for Liverpool, da han reddet en avslutning fra Arkadiusz Milik på imponerende vis. Hadde Milik scoret, ville Liverpool blitt slått ut i gruppespillet.

I tillegg til dette fikk han 10 på liverpool.no sin spillerbørs etter finalen mot Tottenham, hvor han leverte redning på redning i sluttminuttene. Målvakten forteller selv hvor fornøyd han er i klubben.

– Jeg konsentrerer meg i hver eneste kamp og hver eneste dag. Jeg jobber mye for å gjøre mitt beste og prøve å ikke føle endringen det å flytte til en ny by og et nytt land bringer. Jeg er veldig fornøyd her.

– Klubben er helt topp, forventningene jeg hadde til klubben har blitt oppfylt. Jeg er glad for at jeg er her, med strålende trenere, strålende spillere og strålende supportere. Jeg gleder meg til å komme og jobbe hardt hver eneste dag, til å spille kamper, til å entre banen og gjøre mitt beste for laget, for supporterne og for familien min, og forsøke å oppnå noe stort for denne klubben.

Han påpeker også at overgangen fra italiensk Serie A til Premier League ikke har vært så utfordrende, og mener han fortsatt spiller på mye den samme måten som han gjorde i Roma og for landslaget.

– Fotballen er ikke alt for ulik den jeg spilte i Italia og Brasil. Jeg spiller for landslaget, så du må spille mot alle slags spillere. Å komme hit til Premier League var for meg et steg opp i karrieren.

Natt til onsdag skal Alisson, Roberto Firmino og resten av Brasil møte Venezuela i den andre gruppespillskampen av Copa América.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]