Mistet kapteinsbindet på landslaget

Joe Gomez har mistet kapteinsbindet for England U21.

Siden august 2017 har Joe Gomez vært England U21 sin kaptein, gjennom kvalifiseringen til EM. Men like i forkant av mesterskapet ble det bekreftet at den rollen var blitt overlatt til Chelseas Jake Clarke-Salter.

Gomez har ikke spilt for U21 landslaget siden oktober i 2017. Før den tid ledet han Englands U21-landslag til seiere over Latvia og Skottland, samt uavgjort mot Nederland i kvalifiseringen til sommerens mesterskap. Kampen mot Skottland ble 22-åringens siste for U21-landslaget, da han en måned senere var inkludert i Gareth Southgates A-landslagstropp, hvor han fikk debuten sin mot Tyskland.

Skadeplaget

Det er en dårlig skjult hemmelighet at Gomez har slitt med skader de siste sesongene. Mot slutten av 2017/18 sesongen slet han ved gjentatte anledninger med ankelen sin, og måtte til slutt operere, noe som gjorde at han gikk glipp av den sommerens VM for seniorer. 

På det tidspunktet hadde han allerede vokst fra U21-landslaget til England, og var en gjenganger på seniornivå. Dette er også noe av grunnen til at han ikke har figurert på U21-landslaget på nesten to år. Når U21 EM blir sparket i gang for England tirsdag kveld er ikke Gomez en del av troppen, noe som gjør det naturlig å se etter noen andre som kaptein.

Selv om han har fylt 22 år, kunne Gomez tatt del i mesterskapet for England. Reglene sier at spillere som er under 21 år når kvalifiseringen til mesterskapet starter, altså de som er født før 31. desember 1995, kan delta.

Flere landslagskapteiner i klubben

Selv om han ikke lenger er en landslagskaptein, så har Gomez fått vist fram sine lederegenskaper gjennom kvalifiseringskampene han fikk ta del i, og kan fort føye seg i rekken av Liverpool-spillere som leder sine landslag på seniornivå.

I fjor tok Andrew Robertson over kapteinsbindet for Skottland sitt landslag i en alder av 24 år. I tillegg til han er også Virgil van Dijk kaptein for Nederland, mens både Mohamed Salah og Sadio Mané bærer kapteinsbindet for Egypt og Senegal. 

I tillegg til dette er Liverpools kaptein, Jordan Henderson, også visekaptein for det engelske landslaget, bak Harry Kane. 

Dette viser bare enda en måte Jürgen Klopp har forandret Liverpool på. Da Steven Gerrard forlot klubben kunne det virke som om man manglet en ordentlig lederskikkelse i troppen, men nå er det flere spillere som står fram som ledere, både for klubb og landslag.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
20.07.2019 kl 14:52

Clyne mulig erstatter for Wan-Bissaka

Skal ha vært samtaler mellom klubbene.

+
20.07.2019 kl 10:26

Henderson ga bort straffen til Brewster

Kapteinen viser at han har tro på Rhian Brewster, og unggutten nølte ikke da han fikk sjansen.

+
20.07.2019 kl 07:42

– Jeg liker ikke det jeg ser, men jeg kjenner grunnen til det

Jürgen Klopp mener mangel på organisering var hovedproblemet for Liverpool mot Borussia Dortmund.

+
19.07.2019 kl 23:47

Her er den nye tredjedrakten

Drakten er en hyllest til Liverpool by, og er inspirert av de ikoniske Liverbirdene.

+