– Han tok gode beslutninger under press og fikk det til å se enkelt ut

Liverpools keepertrener om Alisson Beckers første sesong i klubben.

7. jun 2019 kl 21.23 Arve Vassbotten

– Jeg har nok sagt det til endel personer allerede, men han har hatt en fantastisk første sesong i England. Det er ikke enkelt når du kommer til England og skal finne deg til rette. Selv om man ønsker seg en god start, er ikke det alltid så lett å få, sier Liverpools keepertrener John Acterberg i et intervju med Anfield HQ.

Hele 51 kamper spilte Alisson i debutsesongen, bare 34 mål slapp han inn, og hele 27 ganger holdt han buret reint.

Viktige redninger i store kamper

– I store kamper har han hatt viktige redninger, og fikk laget videre da vi trengte det. Forsvarsspillerne i laget spilte også sin del, men han gjorde de viktige redningene når det var påkrevd, sier Acterberg.

STRÅLENDE:
STRÅLENDE:  Alisson Becker vartet opp med en rekke fantastiske redninger i finalen mot Tottenham.

Hans enorme redning i siste gruppespillkamp mot Napoli, og da han holdt nullen i returoppgjøret mot Barcelona på Anfield og i Champions League-finalen mot Tottenham er blant ting Alisson vil bli husket for etter denne sesongen.

– Han trengte å holde nullen mot Barcelona og i andre kamper. I finalen måtte han gjøre det samme for å holde laget inne i kampen. På 1-0 hadde han noen fine redninger. Da Tottenham forsøkte å gjøre alt for å få en scoring, fikk han det til å se så enkelt ut.

– Han tok gode beslutninger under press. Han kan nå alltid si at han hadde en stor første sesong i Liverpool, ved å vinne det store trofeet. Forhåpentligvis kan han bidra med mer.

Mignolet har hjulpet til på dødballtrening

KEEPERTRENEREN:
KEEPERTRENEREN:  John Acterberg med Champions League-trofeet, sammen med keepertroppen ved Alisson Becker, Simon Mignolet, Caoimhin Kelleher og Jack Robinson.

I intervjuet får keepertreneren også spørsmål om Simon Mignolet og hans bidrag som støttespiller denne sesongen. Selv om han knapt har fått spilletid, har Mignolet hele tiden støttet opp om sin brasilianske konkurrent.

– Simon er en veldig bra fyr, han jobber hardt hver eneste dag og har en profesjonell innstilling. Det er bra for alle keeperne å se at de kan lære av Alisson og Simon. Alle har sin rolle. Det har vært et veldig bra år for keepertroppen.

– Det er ikke enkelt når du har vært nummer en en stund, og så blir nummer to, og du må fortsette å gjøre den samme jobben dag inn og ut. Man må virkelig respektere det.

– Han har definitivt hatt en viktig rolle i garderoben, og har hjulpet til og bidratt positivt. Han hjelper også spillerne med frispark og straffetrening, sier Acterberg om at Mignolet har blitt igjen etter at øktene egentlig har vært over.

– Ikke glem at han er en veldig god keeper. Det er sannheten. Folk kan ha ulike meninger, men jeg kan fortelle deg at han ville vært førstekeeper i veldig mange klubber. Jeg er glad for at han er her, for det gjør det enklere for oss, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]