Heldigvis klarte han ikke å overtale Origi igjen

Rudi Garcia har spilt en viktig rolle tidlig i Divock Origis karriere, men sist sommer kom han til kort.

20. jun 2019 kl 19.03 Arve Vassbotten

Sist sommer forsøkte Rudi Garcia å overtale Divock Origi til å spille under ham i Marseille.

Manageren som en gang i tiden ga Origi den profesjonelle debuten for Lille, mente det var den beste sjansen Origi hadde for regelmessig spilletid i 2018/19.

Men Origi avslo tilbudet fra sin tidligere manager, og alle andre beilere både i England og utenlands. Han ville bli værende å kjempe om en plass i Liverpool.

Inntil nyttår så det ut til å ha vær et feil valg av belgieren. Til da hadde Origi knapt spilt bortsett fra da han scoret overtidsmålet mot Everton, men i sesonginnspurten viste han sin sanne verdi.

Oppdaget Origi som 17-åring

– Jeg sa til ham at han tok det riktige valget. Han var banens beste i semifinalen og scoret i finalen også. Jeg er veldig, veldig, veldig fornøyd, for han er ikke bare en god spiller, han er også en bra person, sier Garcia til Evening Standard.

Da han var manager i Lille, fikk Garcia høre om belgieren fra sin assistent Claude Fichaux. Origi hadde gjort sakene bra på akademiet etter overgangen fra Genk.

2014:
2014:  Divock Origi for Lille i Champions League kvalifisering mot Grasshopper.

– Han fortalte meg at det var en angriper på ungdomslaget, som var høy, rask og sterk. Han sa: «la oss se prøve denne spilleren sammen med proffene».

– Jeg tok med Divock på trening og han hadde noen store kvaliteter. Han var veldig ung, kanskje bare 17 år.

– Problemer med å bestemme seg

Etter hvert fikk han også sjansen på benken, og fikk sin seniordebut da han kom inn mot Troyes i Ligue 1. Bare fem minutter seinere scoret han.

– Etter det hadde vi et kontraktsproblem med Divock, fordi han hadde ikke signert profesjonell kontrakt. Klubben ønsket å signere han, men han hadde problemer med å bestemme seg, kanskje fordi det var utenlandske klubber som hadde vist interesse.

– Jeg husker at jeg snakket med han på kontoret mitt, og jeg sa: «Divock, jeg er ikke en trener som vil sette press på deg, eller som ber deg spille med B-laget til du signerer kontrakten. Jeg er ikke en slik trener». Så sa jeg: «jeg vil beholde deg, men tenkt nøye over hva som er den beste klubben å signere din første profesjonelle kontrakt med».

AVGJØRENDE:
AVGJØRENDE:  Divock Origis sesong så ut til å bli uten mye spill for Liverpool, men i sesonginnspurten vartet han opp med viktige scoringer.

– Han hørte på meg til slutt, og signerte for Lille. Det var bra for ham, og det var bra for Lille. Etter den sesongen forlot jeg Lille for Roma, og jeg så at Divock ble solgt til Liverpool for en veldig bra sum, sier Garcia om overgangen til 9,8 millioner pund.

I sommer skal Origi igjen ta en beslutning om han skal signere en ny avtale med Liverpool. Med ett år igjen av sin nåværende kontrakt, kan han forsvinne gratis neste sommer, om han ikke skriver under.

Garcia har tro på at Origi igjen vil gjøre det som er best for hans egen karriere.

– Han vil ta den riktige beslutningen, sier Garcia.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]