Disse lagene er klare:Liverpool skal spille i VM for klubblag likevel

Full forvirring om Liverpools deltagelse i FIFAs turnering.

3. jun 2019 kl 08.39 Arve Vassbotten

I forkant av lørdagens Champions League-finale ble det skrevet mange steder at Liverpool ikke skulle spille i Club World Cup neste sesong. Men dette skal skyldes en misforståelse, ifølge Rob Harris i The Associated Press.

– De vil spille der, og det vil være i desember, skriver han.

Hvilken by som skal ha konkurransen er foreløpig ikke kjent, men en avgjørelse på det kan bli tatt i et møte i Paris allerede mandag.

Boikotter ny modell

Misforståelsen skyldes nok at FIFAs forslag med å utvide VM for klubblag til 24 lag, og legge den til sommeren fra 2021, har skapt store protester.

European Club Association, som representerer over 200 av Europas største klubber, har signalisert at de vil boikotte den utvidede turneringen. Liverpool er blant medlemmene av organisasjonen.

ECAs sine medlemmer vil ikke delta i 2021, men vil ta en ny vurdering om det blir ny turnering i 2024.

Dette blir motstanderne

Ifølge Liverpool Echo, vil Liverpool komme inn i turneringen i semifinalen, sammen med vinneren av Copa Libertadores, som først blir klar i november.

Mexicanske Monterrey og Esperance de Tunis fra Tunisia er kvalifisert for kvartfinalen, som vinnere av CONCACAF (Nord- og sentral-amerika) Champions League og CAF (Afrika) Champions League, og der vil også vinneren av AFC (Asia) Champions League komme til.

Hienghene Sport fra Ny-Kaledonia, vil møte det som blir vertsnasjonen i en playoff til kvartfinalen.

Konkurrerer om tre nye troféer

Det blir tre nye muligheter for trofeer for Liverpool det neste halvåret.

Det vil starte med Community Shield, som sannsynligvis spilles på Wembley søndag 4. august.

Community Shield spilles vanligvis mellom ligamesteren og vinneren av FA cupen. Men siden Man City vant FA-cupen mot Watford, vil Liverpool bli motstander på grunn av 2. plassen i serien.

Onsdag 14. august, bare noen dager etter seriestarten, skal Liverpool spille UEFA Super Cup mot Chelsea på Beşiktaş Park i Istanbul.

Dette blir altså Liverpools første Super Cup siden de fulgte opp Istanbul-mirakelet med seier over CSKA Moskva i Monaco i 2005.

Og så blir det da sannsynligvis VM for klubblag i desember.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]