Holdt spillermøte uten trenerne tre dager før triumfen

Daniel Sturridge forteller om forberedelsen til finalen i Madrid, men framtiden vil han ikke diskutere ennå.

3. jun 2019 kl 14.36 Arve Vassbotten

– Vi hadde en lang prat som gruppe på onsdag. Jeg tror det var viktig, det å snakke som en gruppe spillere, uten noen fra trenerappratet var med. Det var bare spillerne som førte ordet, sier Daniel Sturridge ifølge Liverpool Echo.

– Vi var der alle sammen, og hvis noen ønsket å si noe, kunne alle si det de ønsket. Stemningen handlet om at: «nå er det vår tid, vi har forberedt oss så godt vi kan». Og det handlet om hvordan vi ville håndtere det om vi havnet under og hvordan vi skulle håndtere det om vi tok ledelsen. Vi har ikke hatt slike samtaler før, sier spissen, som scoret årets første Champions League-mål for Liverpool.

– Vil vi noen gang komme til å vinne?

Liverpool tok som kjent ledelsen allerede etter 1 minutt og 48 sekunder på straffe.

– Jeg synes ikke vi var så godt forberedt før Europa League finalen. Og sist sesong sa vi at «vi var ikke så godt forberedt sesongen før, og vi har lært.» Denne sesongen har vi hatt to finaler nå, og vi har lært så mye. Jeg tror det er det som gjør lag suksessfulle. Det å få erfaring med det. Vi har jobbet så hardt i så lang tid for å oppnå noe spesielt som spillergruppe, og med alle i trenerstaben, og vi har vært så nær så mange ganger, og det føltes som om: «vil vi noen gang komme til å vinne et trofe?»

– Så å være i stand til å gjøre det, å klare å løfte sølvtøyet, som er det man jobber for hver eneste dag. Det er en herlig følelse.

Skal bare feire

FINT REISEFØLGE:
FINT REISEFØLGE:  Hvem ville ikke dratt på flyreise med denne?

For Sturrdige er det stor sannsynlighet for at gårsdagens busstur gjennom folkehavet i Liverpool, er det siste han gjør med denne spillergruppa.

67 mål på 160 kamper er det blitt siden han kom til klubben i januar 2013, og endelig fikk han et stort trofé. Men han vil ikke snakke om framtiden nå.

– Hva som skjer videre? Jeg skal på fest. Vi skal drikke, vi skal ha det gøy, vi skal feire, og så drar vi på bussen i morgen, sa han etter finalen.

– Det er alt jeg tenker på. Jeg ønsker ikke engang å snakke om alt det andre. Det har vært en utrolig tid, og jeg kommer ikke til å snakke om neste sesong eller noe. Det viktige nå er å feire noe så enormt, noe vi kjempet for og har arbeidet mot så lenge. Å endelig vinne noe er utrolig, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]