– Ikke forvent dyre signeringer - for troppen har så mye potensiale

Fremtredende Liverpool-journalist, tror Jürgen Klopp vil prioritere «glemte» og lite brukte spillere framfor å gjøre plass til storsigneringer i sommer.

18. jun 2019 kl 23.58 Arve Vassbotten

– Jeg tror alle som har fulgt Liverpools reise de siste årene har lært å stole på at Jürgen Klopp og hans stab har den riktige tilnærmingen. Men selvsagt mener jeg at det er nødvendig med mer dybde i angrep og på backplass, men det ser også klubben etter hva jeg har blitt fortalt, sier David Lynch, som er Liverpool korrespondent for London Evening Standard i et intervju med Anfieldhq.com.

Etter en sommer i fjor der det ble brukt mye penger på Fabinho £43,6M, Naby Keita £52,75M og Alisson Becker £66,8M, samt kjøpt av Xherdan Shaqiri for £13M, forventer Lynch at det brukes mindre summer denne sommeren.

– Tror ikke Klopp ser det slik

– Vi bør ikke forvente at det blir dyre signeringer og grunnen er denne: det er så mye potensiale i troppen allerede. Jeg vet at mange supportere ønsker å se at en Nicolas Pepe-type kommer inn for 60 millioner pund, men forventer de ikke mer fra folk som Xherdan Shaqiri og Naby Keita neste sesong? Begge spilte relativt lite, og ingen av dem viste hva de virkelig er kapable til, det må de gjenreise i 2019-20.

Vil folk at disse spillerne skal kastes ut av troppen for å gjøre plass til storsigneringer? Jeg er ikke så sikker på at det er slik Klopp ser det.David Lynch

– Liverpool vil forhåpentligvis også bruke Alex Oxlade-Chamberlain og Rhian Brewster regelmessig etter deres langvarige skadeproblemer, og igjen, vil folk at disse spillerne skal kastes ut av troppen for å gjøre plass til storsigneringer? Jeg er ikke så sikker på at det er slik Klopp ser det, sier Lynch.

Hva skjer med Lovren?

I intervjuet får han også spørsmål om Dejan Lovren og det at han er koblet til AC Milan.

– Mye avhenger av hva AC Milan gjør, og hva Dejan Lovren virkelig vil. Hvis Milan ikke byr nok eller Lovren indikerer at han ikke ønsker å dra, vil ikke Klopp tvinge ut en spiller han stoler på.

– Men, Lovrens beslutning kan bli rikket av det at han sannsynligvis starter neste sesong som fjerdevalg i sin posisjon. Og Klopp vil nok ikke takke nei til store penger for en spiller som nærmer seg 30, og som har hatt skadeproblemer. Dette er et godt eksempel på hvorfor overganger er så vanskelig å spå. Det er for mange variabler i spill, for å forutsi hvordan det ender, mener Lynch.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]