Juniorene henter inspirasjon fra førstelaget

Alex Inglethorpe forteller hvordan Liverpools akademispillere kan hente inspirasjon fra klubbens Champions League-vinnende helter.

17. jun 2019 kl 08.40 Odd Sindre Tonning

Liverpools akademidirektør er ikke i tvil om hvordan førstelagsspillerne motiverer spillerne som tilhører akademiet. Han mener at det å se spillere som Virgil van Dijk, Jordan Henderson og Andrew Robertson spille seg til en Champions League-triumf er særlig motiverende for juniorene.

Ikke barnestjerner

Bakgrunnen for denne påstanden er at disse guttene ikke nødvendigvis var de aller største barnestjernene. Spillere som van Dijk har for alvor blomstret først senere i sin karriere, etter å ha jobbet hardt gjennom flere år.

– Det som er fint å se på Liverpool-laget nå er at når du ser på spillerne der, så var de ikke nødvendigvis vidunderbarn når de var barn. Du ser på Virgil van Dijk som har hatt en forholdsvis sen blomstring. Mange speidere har sett han og ikke likt han når han var yngre, sier Inglethorpe til liverpoolfc.com.

Det at van Dijk nå blir reknet som en av verdens beste fotballspillere burde derfor være til motivasjon for de spillerne som ikke blir regnet som best i sine årskull, mener Inglethorpe. Han drar også frem flere eksempler.

– Andy Robertson har hatt mer enn sin andel utfordringer å overkomme, det samme gjelder Jordan Henderson. De har hatt en ordentlig utfordrende vei for å komme til Liverpool, alle sammen.

– De har måttet jobbe veldig hardt for å komme inn på førstelaget og for å komme seg til Liverpool og bli værende der.

– Nå er de verdensklasse

Det er også godt mulig å tro at dette har inspirert Liverpools ungdomslag. For første gang på over ti år vant Liverpool i år FA Youth Cup, som er U18 lagenes versjon av FA Cupen. U18 laget vant også den prestisjetunge Mercedes-Benz juniorcupen tidligere denne sesongen. Fremtiden ser med andre ord lysende ut for Liverpools juniorer. Inglethorpe mener også at der er likheter mellom juniorlagene i klubben og førstelaget.

– Det er det jeg elsker med vårt førstelag, at man kan se så mye av våre unggutter i dem.

Han drar så inn viljen til å bli best, og det å jobbe hardt for å komme seg inn på laget som noe av det som er likt fra juniorene til seniorene, som nå har blitt spillere av ypperste verdensklasse.

– Nå er de verdensklasse, men jeg er ikke sikker på hvor mange av dem som ble sett på som vidunderbarn eller hvor mange av dem som ble sett på som de spillerne hele planeten ønsket seg da de var 15, 16 og 17 år gamle.

– Jeg tror det er de karakteristikkene som kan hjelpe deg med å blomstre i en klubb som dette.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]