Uten toppscorerduoen i seriestarten?

Mohamed Salah og Sadio Mané rekker knapt tilbake fra ferie før sesongen starter.

20. jun 2019 kl 23.39 Arve Vassbotten

Fredag kveld klokka 22 sparkes Afrikamesterskapet i gang med kampen mellom Egypt og Zimbabwe i Kairo.

Mohamed Salah, Sadio Mané og Naby Keita deltar for Liverpool i mesterskapet.

Mens Keita har kjempet en kamp mot klokka for å bli klar til mesterskapet, fikk Mané og Salah bare noen få hviledager etter Champions League-finalen før de måtte rapportere for landslagsoppdrag.

Etter 52 kamper denne sesongen for Salah og 50 for Mané i tillegg til de kommende landskampene, vil de trenge en god hvileperiode før den nye sesongen starter. Det kan gå utover Liverpools sesongstart.

Ifølge The Mirror er det bare Kalidou Koulibaly som har flere spilleminutter for klubb- og landslag siden juni 2017 enn Salah.

Salah har spilt totalt 9379 minutter, 8461 av dem for Liverpool. Mané har spilt 9059 minutter, og 7789 av dem for Liverpool.

Må ta tre uker ferie?

Nå venter et mesterskap som kan vare til 19. juli om noen av Liverpool-spillerne når finalen. Det er 16 dager før Community Shield, og tre uker før serien starter mot Norwich 9. august.

Klopp har tidligere insistert på tre ukers ferie for sine spillere, noe han blant annet tvang Jordan Henderson til å ta etter VM i fjor sommer.

Kapteinen var da ikke tilbake i trening med Liverpool før 5. august, og var derfor ikke klar til å spille fra start i de første kampene av sesongen.

Trent Alexander-Arnoldfikk lov å nøye seg med 16 dagers ferie, siden han hadde lite spilletid i Russland.

Dermed ligger det an til at de to storscorerne kan gå glipp av seriestarten for Liverpool.

Også spillerne som er med i Copa America, kan få en kort preseason før sesongen begynner. For Alisson Becker og Roberto Firmino kan mesterskapet vare til 7. juli, som er dagen etter at de andre Liverpool-spillerne møter til preseason.

– Uansett hva som skjer, vil Liverpool starte sesongen uten Salah og Mané, siden de trenger et par gode uker med hvile og restitusjon. Hvis ikke vil nivået deres falle i løpet av sesongen. Spillerne vil bli mentalt og fysisk utslitt, og trenger noen uker for å komme seg før en ny Premier League-sesong, sier den tidligere Arsenal og Kamerun-spilleren Lauren til Mirror.

Fredag 21. juni kl. 22.00: Egypt - Zimbabwe (TV 2 Sport 1)

Har du innspill til journalisten?
[email protected]