Keita og Guinea må vente i spenning

Til tross for seier over Burundi i deres siste kamp i gruppespillet i Afrikamesterskapet vet ikke Naby Keita og Guinea om de avanserer til utslagsrundene ennå.

30. jun 2019 kl 19.56 Odd Sindre Tonning

Naby Keita satt på benken gjennom hele kampen da Guinea slo Burundi 2-0 i deres siste kamp i gruppespillet i Afrikamesterskapet. I utgangspunktet måtte de håpe at Nigeria skulle slå Madagaskar samtidig som de selv slo Burundi for å sikre seg en plass i åttendelsfinalen av årets Afrikamesterskap.

Men Nigeria, som allerede hadde kvalifisert seg for utslagsrundene før kveldens oppgjør, tapte 2-0 for Madagaskar i den andre kampen i gruppen, noe som gjorde at Guinea endte på tredjeplass.

Trenger hjelp

Dermed må Naby Keita og Guinea håpe at resultatene i de andre gruppene går deres vei dersom de skal klare å kvalifisere seg for utslagsrundene.

I Afrikamesterskapet går de to beste fra hver gruppe videre til åttendelsfinalene, mens de fire beste treerne også avanserer fra gruppespillet. Guinea har satt seg selv i en god posisjon etter å ha samlet fire poeng fra gruppespillet, da det bare er to treere som ikke kvalifiserer seg.

De må likevel vente i et par dager før de kan være helt sikre på avansement. Før dagens kamp lå de på femteplass blant treerne, men dagens seier burde være nok til å havne blant de fire beste.

Rødt kort

Før dagens kamp lå Burundi sist i gruppen, etter å ha tapt begge sine kamper mot Nigeria og Madagaskar 1-0. Guinea hadde gjort det hakket bedre, med det ene poenget de fikk mot Madagaskar. Det var dermed ventet en tett kamp mellom de to lagene, der Guinea var favoritter.

Dette favorittstempelet styrket seg da Madagaskars midtstopper Christophe Nduwarugira fikk direkte rødt kort etter å ha revet ned en guineansk spiller som var på vei igjennom alene med keeper.

Etter 25 minutter tok Guinea ledelsen etter en corner. Den første avslutningen ble blokkert, men returen havnet hos Mohamed Yattara som sendte Guinea opp i ledelsen.

Samme mann var på plass like etter pause og doblet Guineas ledelse etter en flott kontring av de hvitkledde. 2-0 ble også kampens sluttresultat. Gruppespillet i Afrikamesterskapet blir avsluttet på tirsdag, og innen den tid vil vi også få vite om Naby Keita og Guinea kan forlenge sitt opphold i Egypt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]