«Klopp vurderer å ta et sabbatsår når kontrakten hans går ut»

Men mye kan skje mellom nå og 2022, når Klopps kontrakt går ut.

4. jun 2019 kl 17.05 Arild Skjæveland

Da Jürgen Klopp ble presentert som Liverpools nye manager i oktober 2015, sa han at han ville håpe å kunne levere et trofé i løpet av fire år.

På lørdag skjedde det, da Jordan Henderson løftet det som kanskje er det største av dem alle på Wanda Metropolitano.

Klopp har kontrakt til 2022, men etter det kan det være slutt. Det rapporterer journalist Melissa Reddy for ESPN, som hevder at manageren vurderer et sabbatsår når avtalen går ut om tre år. Han vil da ha vært i klubben i sju år.

12 måneders pause

Reddy mener at 51-åringen har sagt at han ønsker en pause fra de veldig intense kravene det er å være manager når avtalen går ut i 2022, og at dette er noe han har diskutert med familien. At en pause på 12 måneder ville vært å foretrekke.

Eierne i Fenway Sport Group ønsker at tyskeren skal bli på Merseyside lenger enn de tre neste årene - men kommer ikke til å presse ham med å tilby en ny kontrakt som han i så fall må avslå. Et kontraktsforslag vil kun komme dersom Klopp ber om det - og foreløpig har ikke det kommer noen indikasjoner på det.

Jürgen og FSG-president Mike Gordon har et veldig tett forhold, og Gordon var med manageren hjem etter søndagens seiersparade, hevder Reddy. Klubben kommer til å respektere Klopps ønske dersom han skulle velge å ta en pause fra fotballen i 2022.

Tysk journalist tror han vil bli lenger

Vi har i siste nummer av The Kopite intervjuet den tyske journalisten Raphael Honigstein, som skrev Klopps bok. Han tror han kan komme til å bli lenger.

– Han liker ikke for mye forandring, og han misliker tanken på å bryte kontrakter. Han er ikke en som vil flytte så mye på seg, så jeg kan se for meg at han kommer til å bli i Liverpool i mer enn de sju årene som vil ha gått når kontrakten hans går ut i 2022, sa Honigstein i forrige måned.

– Jeg ser for meg at han blir lenger her enn de sju årene som han var i Dortmund og i Mainz.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]