Liverpool er nå rangert som det nest mest verdifulle laget i verden

Liverpool har nå en tropp som er verdt en milliard pund.

20. jun 2019 kl 14.00 Hans Christian Boge-Fredriksen

Etter en fantastisk sesong med seier i Champions League og 97 poeng i Premier League har verdien på spillerne til Liverpool vokst betraktelig.

Nå er den samlede verdien på Liverpool spillerne på ville en milliard pund, i følge transfermarkts prislapp på spillerne.

Nummer to i verden

Med den svimlende summen er Liverpools tropp nå rangert som den nest mest verdifulle i verden, rett bak nummer en.

Foran Liverpool kommer ikke overraskende Manchester City. Troppen til Premier League-mesterne har en verdi på 1,05 milliarder pund. «Bare» 50 millioner pund mer enn de røde fra Merseyside.

Liverpools semifinale motstander i årets Champions League, Barcelona, er tredje lag på listen med 958,95 millioner pund, mens vinnerne av Europa League, Chelsea, er nummer fire med 861,98 millioner pund.

Salah er mest verdt

Liverpool har sett en enorm økning i troppens verdi de siste årene. På et år har den økt med 30,5 prosent fra 665,55 millioner pund, melder Liverpool Echo.

Sommeren 2017 var verdien 413 millioner pund, noe som gir en gigantisk økning på 142,3 prosent på to år.

Her har den enorme fremgangen nesten hver eneste spiller har hatt gitt store økninger – i tillegg til nye spillere som Alisson og Virgil van Dijk.

I Liverpool-troppen er det Mohamed Salah som er mest verdt for øyeblikket, med en estimert verdi på 135 millioner pund.

Sadio Mané, med sine 108 millioner pund, er den andre Liverpool-spilleren med en verdi på over hundre millioner pund.

Van Dijk, som Liverpool hentet for 70 millioner pund i januar 2018, har nå en verdi på 81 millioner pund, og er med det Liverpool tredje mest verdifulle spiller – hvis vi kun ser på prislappen.

Trent Alexander-Arnold er den Liverpool-spilleren som har økt mest i pris det siste året. Unggutten har nå en verdi på 72 millioner pund, noe som er økning med 220 prosent fra de 22,5 millioner pundene han var prissatt til i fjor sommer.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]