KAN HANDLE:  Nå kan Michael Edwards og Liverpool kjøpe og selge spillere internasjonalt..

Nå er det internasjonale overgangsvinduet åpent

Klubbene kan nå registrere spillere.

Overgangsmarkedet mellom engelske klubber har vært åpent siden 16. mai - men nå kan også klubbene kjøpe og selge spillere internasjonalt.

Det overgangsvinduet åpnet i dag, 11. juni, og vil være åpent til 2. september. Premier League-klubbene kan dog ikke kjøpe eller registrere nye spillere senere enn 8. august, to dager før seriestarten, etter særegne regler som ble vedtatt før forrige sesong.

FIFA TMS

Det er fra og med i dag FIFA Transfer Matching System (TMS) åpner for bruk. Eden Hazards overgang fra Chelsea til Real Madrid ble allerede bekreftet i forrige uke, men kan ikke formelt gå i orden før FIFA sitt overgangssystem er oppe og går.

FIFA TMS ble lansert 1. oktober 2010, og formålet med systemet var å forbedre åpenheten effektiviteten og mellom klubber og de ulike fotballforbundene. Både kjøpende og selgende klubb må legge inn detaljer for overgangen, og disse detaljene må matche slik at overgangen kan godkjennes og gå gjennom.

Før dette systemet kom i orden, tok overganger lenger tid. Da måtte to klubber ble enig, spilleren signere kontrakt, før du måtte vente på noe de kaller et «internasjonalt transfersertifikat» (ITC). Da måtte du sende inn informasjonen til FIFA, som ville undersøke at alt stemte, og sende dette til fotballforbundet til kjøpende klubb. Det var via faks og kurerer, og kunne ta lang tid. Med det nye systemet går ting langt mer effektivt.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
17.08.2019 kl 20:25

– Jeg var imponert over hvor gode vi var

Jürgen Klopp var veldig fornøyd med prestasjonen på St. Mary’s.

+
17.08.2019 kl 18:35

VAR-drama da Manchester City avga poeng på hjemmebane

Liverpool overnatter på tabelltoppen, og blir der minst frem til mandag kl. 23.00.

+
17.08.2019 kl 17:28

– Forsvaret må ta sin del av skylden for tabben

Jürgen Klopp sine tanker etter seieren på St. Mary’s.

+
17.08.2019 kl 16:18

Mané var banens klart beste spiller da Liverpool kom fra St. Mary's med tre poeng

Vår spillerbørs etter 2-1 seieren på St. Mary's.

+