KAN HANDLE:  Nå kan Michael Edwards og Liverpool kjøpe og selge spillere internasjonalt..

Nå er det internasjonale overgangsvinduet åpent

Klubbene kan nå registrere spillere.

Overgangsmarkedet mellom engelske klubber har vært åpent siden 16. mai - men nå kan også klubbene kjøpe og selge spillere internasjonalt.

Det overgangsvinduet åpnet i dag, 11. juni, og vil være åpent til 2. september. Premier League-klubbene kan dog ikke kjøpe eller registrere nye spillere senere enn 8. august, to dager før seriestarten, etter særegne regler som ble vedtatt før forrige sesong.

FIFA TMS

Det er fra og med i dag FIFA Transfer Matching System (TMS) åpner for bruk. Eden Hazards overgang fra Chelsea til Real Madrid ble allerede bekreftet i forrige uke, men kan ikke formelt gå i orden før FIFA sitt overgangssystem er oppe og går.

FIFA TMS ble lansert 1. oktober 2010, og formålet med systemet var å forbedre åpenheten effektiviteten og mellom klubber og de ulike fotballforbundene. Både kjøpende og selgende klubb må legge inn detaljer for overgangen, og disse detaljene må matche slik at overgangen kan godkjennes og gå gjennom.

Før dette systemet kom i orden, tok overganger lenger tid. Da måtte to klubber ble enig, spilleren signere kontrakt, før du måtte vente på noe de kaller et «internasjonalt transfersertifikat» (ITC). Da måtte du sende inn informasjonen til FIFA, som ville undersøke at alt stemte, og sende dette til fotballforbundet til kjøpende klubb. Det var via faks og kurerer, og kunne ta lang tid. Med det nye systemet går ting langt mer effektivt.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
18.06.2019 kl 08:12

– Han skremmer kanskje motstanderne

Alisson Becker forteller om sin første sesong i Liverpool, hvor han gir Virgil van Dijk mye skryt.

+
18.06.2019 kl 06:15

Mistet kapteinsbindet på landslaget

Joe Gomez har mistet kapteinsbindet for England U21.

+
17.06.2019 kl 21:43

Gerrard vil ikke nøye seg med Ojo

Tirsdag er det ventet at Sheyi Ojo blir klar for Rangers, men Steven Gerrard står også først i køen for å sikre en annen Liverpool-spiller.

+
17.06.2019 kl 18:08

Fra Liverpool-speider til manager på to år

Jonathan Woodgate har fått en kometkarriere etter at han forlot Liverpool.

+