Nå er det internasjonale overgangsvinduet åpent

Klubbene kan nå registrere spillere.

11. jun 2019 kl 08.42 Arild Skjæveland

Overgangsmarkedet mellom engelske klubber har vært åpent siden 16. mai - men nå kan også klubbene kjøpe og selge spillere internasjonalt.

Det overgangsvinduet åpnet i dag, 11. juni, og vil være åpent til 2. september. Premier League-klubbene kan dog ikke kjøpe eller registrere nye spillere senere enn 8. august, to dager før seriestarten, etter særegne regler som ble vedtatt før forrige sesong.

FIFA TMS

Det er fra og med i dag FIFA Transfer Matching System (TMS) åpner for bruk. Eden Hazards overgang fra Chelsea til Real Madrid ble allerede bekreftet i forrige uke, men kan ikke formelt gå i orden før FIFA sitt overgangssystem er oppe og går.

FIFA TMS ble lansert 1. oktober 2010, og formålet med systemet var å forbedre åpenheten effektiviteten og mellom klubber og de ulike fotballforbundene. Både kjøpende og selgende klubb må legge inn detaljer for overgangen, og disse detaljene må matche slik at overgangen kan godkjennes og gå gjennom.

Før dette systemet kom i orden, tok overganger lenger tid. Da måtte to klubber ble enig, spilleren signere kontrakt, før du måtte vente på noe de kaller et «internasjonalt transfersertifikat» (ITC). Da måtte du sende inn informasjonen til FIFA, som ville undersøke at alt stemte, og sende dette til fotballforbundet til kjøpende klubb. Det var via faks og kurerer, og kunne ta lang tid. Med det nye systemet går ting langt mer effektivt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]