– Klopp er mesterhjernen

Liverpool by og klubbens supportere opplever «Kloppomania».

10. jun 2019 kl 19.09 Marius Rabben

De uforglemmelige scenene dagen etter triumfen i Madrid understreket både den sportslige bragden det er å vinne Champions League, men også den utrolige stemningen i og rundt klubben.

– Alle i Liverpool har jobbet veldig hardt for dette, sier Joël Matip til tyske Bild.

– Men Klopp er den avgjørende faktoren. Han har satt laget sammen og ledet det til der det er nå. Uten tvil: Klopp er mesterhjernen bak denne tittelen.

Kloppomania

Jürgen Klopp har fått betegnelsen «Menschenfänger» i hjemlandet – direkte oversatt til «menneskefanger» – som beskriver en person med en helt egen evne til å inspirere folk og få dem over på sin side. Eller, som Klopp sa i 2015, gå fra å være «doubters to believers».

– Han er en «Menschenfänger» som har erobret byen Liverpool, eller kanskje hele England, med sin entusiasme. Klubben, byen, laget, alle sammen står fullt og helt bak ham.

– Det er en slags «Kloppomania» her! På grunn av måten han er på. Genuin og ekte – rett og slett Kloppo, sier Matip.

– Ekstase

Anslaget var at godt over en halv million – nærmere 750 000 – møtte opp i Liverpools gater for å hylle de røde for en drøy uke siden.

– Det er fortsatt vanskelig å innse det. Det er komplett galskap det seieren vår har utløst, fortsetter Matip.

– Hele byen var kledd i rødt da vi returnerte fra Madrid. En ekte glede – ekstase. De bildene kommer jeg aldri til å glemme. En utrolig opplevelse.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]