– Overgått alle forventninger

Supporterne sørget for en uforglemmelig hyllest av europacupmesterne.

2. jun 2019 kl 21.01 Marius Rabben

– Dette er utrolig emosjonelt, sier Jürgen Klopp til LFCTV underveis.

Med noen øl innabords var manageren i særdeles godt humør bakerst på paradebussen som kjørte gjennom et rødt folkehav i Liverpools gater i fire timer. Tusenvis av røde fans sto langs hele løypa.

Anslaget er at rundt 750 000 supportere totalt tok til gatene for å hylle de røde i dag.

– Jeg har grått litt. Når du ser det i øynene deres, hvor mye dette betyr, så er det intenst, legger Klopp til.

– Forhåpentligvis får vi flere slike dager

«Utrolig» var også noe Virgil van Dijk gjentok flere ganger. Noe sliten innrømmet han at det ikke ble mye søvn i natt.

– En halvtime, kanskje. Men alt dette er verdt det. Jeg vet ikke om det blir så mye søvn i kveld heller.

Etter finaleseieren i går sa stopperen, som er blant favorittene til å bli verdens beste spiller, at han hadde høye forhåpninger til det som ventet på Merseyside i dag.

– Jeg forventet mye, men dette har overgått de forventningene, sier han.

– Det er veldig spesielt. Jeg er veldig stolt over å sitte på denne bussen, men forhåpentligvis har vi flere slike dager i vente.

– Vi har mer å gjøre

Alisson, den beste på vår finalebørs, ga forsvarskjempen et kyss på skinnet mens han ble intervjuet. Sisteskansen ble kalt legende av reporteren, men det vil han ikke si han er ennå fordi «det er noe du blir når du ikke spiller lenger».

– Jeg har ikke ord, legger brasilianeren til.

– Jeg trodde det var stort å bare vinne tittelen, men når du er her og ser hvor emosjonelt det er ... det gjør det større.

– Vi har fortsatt mer å gjøre. Vi har en ny sesong i vente. Vi ønsker å vinne Premier League for disse supporterne fordi de fortjener det. Dette er en utrolig klubb!

– Crazy!

Tenåringen Rhian Brewster satt på benken i finalen, og det ble en svært minneverdig og svært positiv avslutning på sesongen hvor han kom tilbake fra sin langtidsskade. På bussen slet han med å forstå omfanget, ifølge seg selv.

– Jeg visste at paraden kom til å bli crazy, men jeg visste ikke at det ville være så crazy. Mengden med supportere som jeg har sett nå ... det er galskap. Se på alle sammen! Denne byen er rød!

– Dette er noe vi aldri kommer til å glemme, sier Dejan Lovren rørt.

– Det er stort å se dette, slik at man får en forståelse av hvor stor denne klubben virkelig er. Dette gjør klubben helt unik.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]