Det kan bli betydelig flere kamper neste sesong

Denne sesongen spilte de helrøde 53 kamper. Neste sesong kan det bli langt flere.

9. jun 2019 kl 19.49 Arild Skjæveland

Liverpool spilte 38 kamper i Premier League denne sesongen. Det ble én kamp i både ligacupen og FA cupen, og 13 da laget gikk hele veien til Champions League-finalen i Madrid.

Det er 53 kamper til sammen. Neste år kan tallet bli betydelig høyere for Jürgen Klopps menn.

Neste sesong skal laget spille i tre ekstra turneringer der de kan ende opp med trofé dersom de lykkes.

Terminlisten for Premier League kommer førstkommende torsdag kl. 10.00.

Flest av alle

I tillegg til 38 kamper i ligaen neste sesong, skal Liverpool spille én kamp i Community Shield mot Manchester City, én i Supercupen i Istanbul der Chelsea er motstander, og to kamper i FIFA VM for klubblag i Qatar. Der går laget rett inn i en semifinale. Vinner de den blir det finale - med tap blir det bronsefinale - så der er det ytterligere to kamper.

Skulle laget gå hele veien til finalen i ligacupen og FA cupen neste sesong, vil tallet på kamper stige til 67. Med maks uflaks der en må gjennom omkamper i tredje- og fjerde runde av FA cupen kan det bli vanvittige 69 kamper.

Blir det exit i første runde av FA cupen og ligacupen også neste sesong, og om laget skulle ryke ut av gruppespillet i Champions League, vil antall kamper bli 50. Men det ønsker vi jo ikke. Sesongen 2019/20 starter 4. august med Community Shield, og avsluttes forhåpentligvis med Champions League-finale på Atatürk i Istanbul 30. mai.

På de 300 dagene 2019/20-sesongen kan vare, må Liverpool spille kamp hver 4,3 dag dersom laget skulle få maksimalt antall kamper.

Manchester City spilte til sammenligning 61 kamper i sesongen som nettopp er avsluttet. De røk ut i kvartfinalen av Champions League, deltok ikke i VM for klubblag eller spilte Supercup.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]