TO AV VÅRE REISELEDERE:  På The Albert treffer Pål Chr Møller og Ole Magnus Røen alltid gamle kjente.

Møt våre reiseledere

Les historiene og reisetipsene til supporterklubbens erfarne reiseledere.

Hvis du reiser på fellestur med supporterklubben vil du treffe noen av disse reiselederne på neste tur.

Alle våre reiseledere har stor erfaring og har reist på kamp i England og til Liverpool i flere tiår. Her kan du lese litt om hver enkelt, får litt reisetips og anbefalinger. Vi ser frem til å møte deg på tur til Merseyside.

Ronny Brunvoll

Alder: 47
Bosted: Longyearbyen
Reiste første gang: februar 1997
Ca antall kamper på Anfield: Ca 40 kamper.

TAR MED DAMA PÅ KAMP:  Ronny og samboeren Tone på Anfield tidligere denne sesongen.

Beste Liverpool-minne: Første turen er spesiell, sjølsagt. Og den siste, mot Middlesbrough i mai, der Iron Maiden stod for vorspielet til tre poeng og happy days. Alle dei fantastiske folka eg har truffe. Hysteriske kveldar på byen. Jaggu ikke lett å plukke ut det eine, absolutt beste minnet..., så det får bli jomfruturen og første YNWA ringside på Anfield.

Morsomte tur-minne: Då vi fekk tips om at Fernando Torres var på ein lunsj på Anfield; vi hadde kamera klar, spotta helten vår (den gong!) og brøyta oss fram og fekk, som dei einaste i lokalet, bilete!

Anbefalinger spisested: Smuggler's Cove på Albert Dock, kul plass, god mat, god stemning. San Carlo, pur klasse..., skalldyrtallerkenen der er dyr..., men fabelaktig god!

Her finner du en god pint eller annen drikke: Litt utanfor den faste lysløypa i sentrum er Slaughter House ein absolutt favoritt, med live musikk og topp stemning. Eventuelt søndag kveld så kan The Grapes i Mathew Street vere aldeles hysterisk artig. På kampdag gjerne The Park ved Anfield. Og ellers berre rusle rundt og droppe inn der det ser ok ut, gjerne opp retning Hope Street.

Annet: Legg inn eit innslag av kultur eller historie kvar gong du er i byen; nye Liverpool Museum er knallbra, dei 2 katedralane er verdt å besøke og Tate Modern utfordrar sansane dine (...spesielt om kvelden før var litt for hard...). Og sjølvsagt The Beatles...!

Bertil Holen

Bosted: Ålesund
Alder: 47
Reiste første gang: 1994
Ca antall kamper på Anfield: 40

FAR OG SØNN:  Bertil sammen med sønnen Tobias på omvisning på Anfield.

Beste Liverpool-minne: Fellesskapet, samholdet, vennskapene, det at man føler seg hjemme, kjærligheten til byen og savnet man kjenner på før neste tur. Nærheten til klubben, barndomsheltene vi har blitt kjent med. De mange opplevelsene Liverpool har gitt meg på Anfield, i Norge og i Ålesund.

Morsomte tur-minne:Første kamp på Anfield i 1994. Klassen skulle på utvekslingstur og jeg reiste alene til Liverpool, mens resten av klassen var i Danmark. Erland Johnsen fikk rødt kort for Chelsea, og vi slo både Nottingham og Chelsea enkelt. Billetter tilsendt i posten fra LFCSCN og den første natten på Aachen Hotel. Får fortsatt julekort derfra.

Anbefalinger til spisesteder: Få restauranter slår Meet. Mye og god mat. Men Fazenda og Viva Brazil er også strålende valg. Det er rett og slett veldig mange gode restauranter i Liverpool. 

Her finner du en god pint eller annen drikke: Liker å kombinere drikke og musikk, og da er det mye å velge blant. Slaughter House og begge Cavern er strålende således. Så har du alle de små og mer ukjente pubene i katedralområdet, som Ye Crack. Philharmonic er også verdt et besøk. Det kjekke er at du får nydelig kald drikke i de fleste puber og du kommer alltid i snakk med noen.

Annet: Liverpool er så mye mer enn fotball og pub. Utrolige byggverk, katedraler og museer som fortjener besøk. Det er vanskelig å skulle velge ut beste eller morsomste minner, for det er stadig nye på hver eneste tur. Man smiler fra start til slutt på hver eneste tur, selv ikkje et tap på Anfield ødelegger. Derfor er det så kjekt å kunne være reiseleder for Ving og LFCSCN, da får jeg fortelle om alt jeg liker ved Liverpool nonstop.

LES OGSÅ: Fordelene med å bruke Ving

Ole Magnus Røen

Bosted: Vinstra
Alder: 58
Reiste første gang: 1989
Ca antall kamper på Anfield: 70

MØTTE KEEGAN:  I en annen by og på et annen stadion møtte Ole Magnus en av de aller største i den røde drakta - Kevin Keegan.

Beste Liverpool-minne: Det er fristende å si "da jeg selv spilte der i 2012, som kaptein." Jeg og Einar Kvande ble trukket ut til å representere Thomas Cook/VING i en veldedighetskamp mot noen journalister. Men mer seriøst må jeg si første gang på Anfield. Vi slo Tottenham 1-0 etter scoring av John Barnes. Erik Thorstvedt var Tottenhams beste.

Morsomste tur-minne: Mitt møte med Kevin Keegan i 2001 er spesielt. Keegan var min første store fotballhelt. Min venn Tor skulle lage en avis-sak om en fra Gudbrandsdalen som hadde planer om å bygge et "fotball-hotell" ved siden av Manchester Citys nye stadion, som da var under bygging. Vi fikk audiens på Maine Road, og satt og drakk te med far og sønn Barnes, Ken og Peter. Plutselig kom Keegan inn, han var da manager for City. Han satte seg ned og slo av en prat. En meget hyggelig og sympatisk mann.

Anbefalinger til spisesteder: Lunya, fantastisk tapas og god vin. Og ypperlig service! Og hamburgersjappene utenfor Anfield før kamp. En egen opplevelse, like før du går inn på Anfield.

Her finner du en god pint eller annen drikke:På alle pubene .... Albert er tradisjon før kamp. I byen er Beehive og O'Neills to favoritter.

Annet: Tilbake til debuten i oktober 1989. Det var første gang jeg traff formann Pål Møller. Vi satt ved siden av hverandre på Anfield. Jeg husker godt da Barnes scoret. Pål snudde seg mot meg og sa, med tårer i øynene: Er det rart vi elsker dette laget?

Thomas Larsen Bergheim

Bosted: Tangen
Alder: 58
Reiste første gang: April 1976, Liverpool-Barcelona.
Ca antall kamper på Anfield: 100

LEGENDEN TIL VENSTRE:  Thomas Larsen Bergheim sammen med Jamie Carragher.

Beste liverpool-minne: Mange herlige minner. Første kamp mot Barcelona i 1976. Finalene i Paris 1981 og Istanbul. 4-3 over Dortmund nøyaktig 40 år etter mitt første besøk er noen av (mange gode) høydepunkter.

Morsomste tur-minne: Alltid morsomt å møte dere supportere og spillere/legender.

Anbefalinger til bra spisesteder: Piccolino og Amalia. God mat, god service og sentralt beliggende i byen. Det er mange gode spisesteder i Liverpool.

Her finner du en god pint eller annen drikke: Ship and Mitre, The Dispensary og Lady of Mann. Denne byen mangler ikke gode puber.

Annet: Liverpool har mye å by på, ikke bare fotball. kultur, historie, musikk, museer, universiteter, katedraler, shopping etc og en meget tett forbindelse til Norge gjennom mange hundre år.

Ragnhild Lund Ansnes

Bosted: Liverpool
Alder: 41
Reiste første gang: Mars 2008
Ca antall kamper på Anfield: Over 100 Har mista tellinga. (men skal jammen sette meg ned og telle en dag).

LIVERGIRLS:  Supporterklubben jobber aktivt for å få flere kvinnelige medlemmer. Ragnhild var reiseleder for den første "Livergirls-turen" vår.

Beste Liverpool-minne: Returkampen mot Villareal på Anfield i Europa League 2016, da tusenvis av Liverpool-fans sto tettpakka langs Anfield Road og tok imot bussen før kampen som Liverpool måtte vinne. Rød røyk pakka inn laget i bussen, og hoppende fans som sang av full hals, ga så sterk fellesskapsfølelse og følelsen av supporterne som den 12. mann, der støtte og optimisme kan løfte fram et lag og hjelpe til med seieren.

Morsomste tur-minne: Helt klart supporterklubbens første Livergirls-tur. 40 damer i alle aldre fra hele landet reiste sammen til Liverpool og nye vennskap og latter ble produsert hele helga igjennom. Det gjorde selvsagt heller ingenting at jentene skulder ved skulder på Main Stand fikk se de Røde gi Tottenham en leksjon i hvordan spille fotball, da de vant hele 5-1. Og jeg vil aldri glemme ansiktsuttrykkene på jentene da Jamie Carragher kom på overraskelsesbesøk under mottakelse på hotellet første kveld. Magisk.

Anbefalinger til spisesteder: Fredagsfølelsen får du på Bar & Grill, Halifax House, Brunswick Street. Mingling i baren sammen med de lokale som kommer rett fra jobb under et usedvanlig vakkert tak, så spise god mat, før bar-minglinga fortsetter. Mer endelig-fredag-følelse får man ikke! Ellers har jeg fått veldig sansen for Turtle Bay (det finnes en restaurant i Hanover Street og en i Matthew Street). Det er som å reise til Karibien. Nydelig mat, gode drinker (og happy hour hver dag), gøy interiør, glade rytmer og mat som kommer raskt. Rimelig er det også. En sikker vinner. Og om du er opptatt av sunn mat og digge juicer som kan detoxe en sliten dagen derpå-kropp eller en småsyk en, så besøk Our Kitchen i Bold Street. Vegansk og vegetariansk restaurant - nydelig og rimelig mat.

Her finner du en god pint eller annen drikke: Strawberry Daiquiri en solskinnsdag ute på Matou sin takterasse på Pier Head med utsikt over Merseyelva og the Three graces blir ikke feil! Ellers er det gøy å ha besøkt Liverpools eldste pub: Ye Hole in ye wall, 4 Hackins Hey. 

Annet: Reiser du med barn er det moro å spille minigolf halvveis opp den lange trappa til toppen av Liverpool ONE på Jungle Rumble og på toppen av Liverpool ONE er det kino - gode alternativer om noen i familien vil shoppe og andre ikke… Vil også anbefale en tur på Merseyferga, den går fra Pier Head (like ved Liverpool Museum), og husk at nesten alle museum er gratis (med unntak av Beatles-museet), så stikk innom og få med deg litt historie også. De aller fleste museum har også aktivitetsrom for barn. Anbefaler Liverpool Maritim Museum på Albert Dock og TATE Museum of Modern Art, som også ligger på Albert Dock.

LES OGSÅ: Opplev "Anfield Beat Lounge"

Pål Christian Møller

Bosted: Fjellhamar
Alder: 56
Reiste første gang: 1980
Ca antall kamper på Anfield: 100+

TO LEDERE:  Supporterklubbens formann, Pål Chr Møller, sammen med Rafa Benitez.

Beste Liverpool-minne: På Anfield – semifinalen mot Chelsea i 2005. Ellers Istanbul og F.A. Cupfinalen mot Everton i 1989.

Morsomste / mest spesielle tur-minne:Siste kamp på det gamle The Kop i 1994 og konserten The Last Night Of The Kop dagen etter med 10.000 tilskuere som tok farvel med tribunen. Folk hadde med hammer og meisel, banket løs betong, tok med skilt og toaletter hjem som souvenirer!

Anbefalinger til et par bra spisesteder: Lunya (beste tapas og spansk mat i byen). San Carlo – klassiske italiensk.

Her finner du en god pint eller annen drikke: Før kamp: Albert og The Park. I byen: Philharmonic, Doctor Duncan.

Annet:
Har sunget The Beatles med koret mitt i katedralen. 

Nils Jacob Førli

Bosted: Oslo
Alder: 47
Reiste første gang: 1995
Ca antall kamper på Anfield: 50

WEMBLEY:  Nils Jacob på Wembley Way før en av finalene de siste årene.

Beste Liverpool-minne: En av mine første kamper var mot Nottingham Forest i 1995. Stan Collymore spilte sin første kamp mot sin gamle klubben. Forest ledet 2-0 til pause og skuffelsen var så stor, at en i reisefølget måte fysisk holdes igjen for å bli værende på stadion (kan ikke si hvem). Gleden ble desto større når Fowler og Collymore fikset 4-2 seier i annen omgang.

Morsomste tur-minne: Kvelden jeg stod i kjelleren på Flanagans Apple med mange kamerater. En fantastik flott kvinne, som åpenbart ikke tilhørte det vanlige klientellet, kom rett bort til meg og sa «your gorgeous». Kameratgjengen inkludert meg, ble stående å gape. Lenge. Hun gikk lei og gikk, vi sto fortsatt å gapet. Selv om det begynner å bli noen år siden, lever jeg på det ennå...

Anbefalinger til et par bra spisesteder: Sapporo Teppanyaki, maten er enkelt og noe alle vil like. Kokkene lager maten foran deg, og er meget underholdene. Perfekt hvis du har barn i reisefølget. San Carlos, har en fantastisk marinert hummer.

Her finner du en god pint eller annen drikke: Alma del Cuba, flott sted med trøkk. Philharmonic Dining Rooms (Pub), Pub med flott stemning og arkitektur. Beste herretoalettet i Liverpool.

LES OGSÅ: Salg av turpakker 2017-18

Einar Kvande

Bosted:Surnadal 
Alder: 50
Reiste første gang: Mars 1989
Ca antall kamper på Anfield: 183 kamper fordelt på 139 turer. Opererer ikke med cirkatall ;-) Da har jeg ikke regnet med reservelagskamper, juniorkamper og treningskamper, men kun offisielle førstelagskamper.

MINNESTEIN:  Einar er en av de som har kjøpt minnestein bak nye Main Stand.

Beste Liverpool-minne: Å være tilstede på Atatürk Stadium under Champions League-finalen i 2005. Å stå langt fremme på The Kop i semifinalen mot Chelsea var også rimelig stort. Ellers har jeg flere gode minner fra finaler på Millennium Stadium i Cardiff.

Morsomste tur-minne: Det har vært så mange morsomme turer at det er vanskelig å trekke frem enkeltepisoder. Men hele uken jeg tilbrakte i Istanbul i mai 2005 var rimelig magisk, selv om en lei matforgiftning satte en demper på feiringen etter finalen.

Anbefalinger til et par bra spisesteder: La Tasca på Queens Square og Bem Brasil i Hanover Street. Har virkelig sansen for spanske tapasretter, og La Tasca har romslige og lyse lokaler, trivelig betjening og god mat. Er du en kjøttelsker er Bem Brasil stedet. Du går aldri sulten derfra!

Her finner du en god pint eller annen drikke: Jeg går alltid på The Park før kamp, mest for stemningens del, men også for å møte gode venner. Jeg har også sansen for Peter Kavanagh’s i Egerton Street. En pub med sjel litt utenfor allfarvei, hvor du kan nyte en rolig pint uten stresset, maset og larmen som ofte preger sentrumspubene. I sentrum er Ship & Mitre blant favorittene.

Annet: Kjøper alltid matchday-badge (pin) av den samme gateselgeren på hjørnet av Venmore Street og Walton Breck Road (mellom pubene The Albert og The Park) foran hver kamp. Vi er blitt på hils etter hvert… Jeg er også groundhopper, og prøver å få med meg besøk på andre baner når jeg er over. Har med årene kommet opp i over 130 baner på øyriket, inkludert samtlige 92 i de fire øverste divisjonene. Var også så heldig å få spille på Anfield i 2012, sammen med blant andre Ole Magnus Røen, med Jan Mølby og Phil Thompson som "managere" for hvert sitt lag. Vi tapte 4-2, men barndomsdrømmen om å score foran The Kop gikk i oppfyllelse fem minutter før slutt!

André Øien

Bosted: Nittedal
Alder: 40
Reiste første gang: Første gang var på fellesturen påsken 1994. Det var ikke helt planlagt å oppleve to tap mot Manchester United og Sheffield United. Jostein Flo scoret to mål for Sheffield United på Anfield.
Ca antall kamper på Anfield: 91 turer og 108 Liverpoolkamper totalt.

ANDRE (t.h.) OG TOM BOLSTAD:  Hvis du har møtt André har du også møtt Tom. Normalt bilde gutter, hvis de får dobbeltrom.

Beste Liverpool-minne: Det er så mange, men første gang på Anfield som 17 åring og komme inn på et stående The Kop er noe jeg aldri kommer til å glemme. 25. mai 2005 kommer heller aldri til å glemmes, når ”Big Ears” kom hjem for godt etter tidenes snuoperasjon.

Morsomste tur-minne: Alle turer er morsomme, men at vi klarte å Fernando Torres til å komme på supporterklubbens lunch i troférommet på Anfield er vel en av høydepunktene. Ellers så er det jo ekstra morsomt å slå rivalene fra Manchester!

Anbefalinger til et par bra spisesteder: Fazenda, Exchange Flags. Nydelig biffrestaurant der du kan spise så mye du vil. Il Forno, Duke Street. Fantastisk italiensk restaurant som faktisk vant VM for beste pizza for noen år siden. La Lunya, College Lane, Liverpool One. Kåret til Englands beste tapas restaurant, og det merker man når man er innom. Helstekt pattegris er også en opplevelse. Panoramic 34, Brook Street. Mest på grunn av den sinnsyke utsikten fra 34 etasje. Her ser man hele byen og faktisk også Anfield. Fungerer både til ”afternoon tea” og middager.

Her finner du en god pint eller annen drikke: White Star er alltid et hyggelig sted og ligger midt i sentrum. Eieren Alfie har dessverre gått bort, men nordmenn blir like godt tatt i mot som før av kona.The Park før kamp for å suge opp litt av stemningen.

Annet: Sjeldent jeg reiser uten Tom (Bolstad). Han er med på bildet, men det ble litt vanskeligere å skrive han inn i teksten.

Del

Ving

07.12.2017 17:19

Salget er åpnetTurpakker til FA Cup kampen mot Everton

Ving har åpnet salget til FA cupkampen mot Everton 5. januar.

07.12.2017 10:30

Mulig charterfly til åttendelsfinalen

Som Liverpool FC sin offisielle samarbeidspartner har Ving sin Anfield Beat Lounge tilgjengelig også på alle Champions League kampene hjemme på Anfield.

06.12.2017 11:39

Liverpool – Leicester:Siste sjanse for turpakker

Vår samarbeidspartner Ving har noen få plasser ledig til kampen mot Leicester. Salget stenger torsdag formiddag.

Siste Til vår nyhetsoversikt
22.04.2018 kl 22:36

– Ta med deg troféet og kom deg hjem, vi har kamp på tirsdag!

Det var Jürgen Klopps beskjed til Mohamed Salah etter at han var kåret til årets spiller.

+
22.04.2018 kl 20:26

Salah er årets spiller i England

Spillerne har stemt frem Mohamed Salah til den prestisjetunge prisen.

+
22.04.2018 kl 18:31

– Vi var ganske sikre på at han skulle slå til

Jürgen Klopp prøver å forklare suksesshistorien Mohamed Salah.

+
22.04.2018 kl 15:52

Må neppe ut med makspris for Naby Keita

Prisen Liverpool betaler avhenger av RB Leipzigs tabellposisjon.

+