TO AV VÅRE REISELEDERE:  På The Albert treffer Pål Chr Møller og Ole Magnus Røen alltid gamle kjente.

Møt våre reiseledere

Les supporterklubbens erfarne reiseledere sine historier, tips og anbefalinger til byen Liverpool.

Hvis du reiser på fellestur med supporterklubben vil du treffe noen av disse reiselederne på neste tur.

Alle våre reiseledere har stor erfaring og har reist på kamp i England og til Liverpool i flere tiår. Her kan du lese litt om hver enkelt, får litt reisetips og anbefalinger.

Vi ser frem til å møte deg på tur til Merseyside.

Hilde Nordlund

Alder:35
Bosted:Oslo
Reiste første gang:Liverpool – Tottenham 9.april 2000. Liverpool vant 2-0. 
Ca antall kamper på Anfield:Rundt 100. Angrer på at jeg ikke har holdt tellingen

HUMØRSPREDER:  Win og loose - det er aldri kjedelig på tur med Hilde.

Beste Liverpool-minne: Det var definitivt de fire årene jeg bodde i byen. De beste årene i mitt liv. Jeg elsker denne byen, og motivasjonen min for å være reiseleder er at jeg ønsker at alle andre skal bli like glad i denne byen som det jeg er, og ha noen fantastiske dager her, enten de reiser for første eller 50 gang.

Det var ekstra spesielt å bo i Liverpool i 2005. For et år. En helt egen buzz i byen, jeg husker spesielt godt semifinalen mot Chelsea. Da vi hadde vunnet stod vi på setene våre og sang av full hals minst en halvtime etter kampen, og deretter gikk vi i flokk og følge ned igjen til byen mens vi sang og endte opp på Concert Square. Finalen i Istanbul fikk jeg ikke med meg live, da jeg hadde brukt opp studielånet mitt, men det var ikke noe dårlig alternativ å se kampen i Liverpool. Det var en helt magisk dag – fra start til slutt. For ikke å snakke om da laget dagen etter kjørte gjennom byen med trofeet og ble hyllet av nærmere en million mennesker – og jeg fikk være en av de!

Morsomste tur-minne: Min andre tur til Liverpool vil jeg aldri glemme. Jeg og venninnen min dro til Liverpool på langhelg mens resten av klassen dro på tur til Berlin. Vi hadde billetter til hjemmekampen mot Leeds, men ikke bortekampen mot Everton to dager senere. Vi var oppe på Melwood dagen før Everton-kampen for å få signert noen drakter, og spurte da også ett par av spillerne og Houllier om de hadde noen spares til kampen, vel vitende at spillerne fikk noen billetter til familie og venner. Vi fikk beskjed om å møte Houllier på Anfield 11.30 dagen etter, og da vi kom opp dit var alle spillerne på plass i spillerbussen. Houllier gikk inn i bussen og kom ut igjen med to billetter til oss. Snakk om flaks J Det var kampen da Gary McAllister scoret det avgjørende målet på frispark nesten fra midtbanen - på overtid - og Liverpool vant kampen.

Ellers er det fantastisk å få være reiseleder, og jeg liker spesielt godt charterturene. Det er en helt egen stemning når man setter seg om bord i et fly med 200 likesinnede som alle er like spent på kampen og helgen som det du er. Jenteturen som arrangeres en gang i året vil jeg også få trekke frem. 25 damer med bankende hjerte for Liverpool på tur sammen en hel helg. Noen kjenner hverandre fra før, noen reiser alene, men alle sammen blir raskt en del av et sterkt felleskap. Det er herlig når damer i alderen 22-65 år – på tross av ulikheter i både personlighet og alder – finner et unikt samhold gjennom felles kjærlighet for klubben. Jeg gleder meg masse til neste års Livergirlstur.

Anbefalinger spisested: Frokost/brunch bør spises på fantastiske Dia + Noche i Bold street. Her får du sunn mat som er en fryd både for magen og øyet. Stedet har også kveldsmeny og cocktails som jeg vil prøve neste gang jeg er i byen.

Sapporo i Duke street. Japansk teppanyaki. Vært et favorittsted siden jeg bodde i Liverpool. Alltid god stemning og god mat - og en god latter.

Lucha Libre i Wood street. Man kan på en måte ikke gå feil med meksikansk - tar fredagstacoen hvilken dag som helst. Når de i tillegg har fantastiske cocktails og hyggelig staff er jeg mer enn fornøyd.

Cowshed i Seel street er etter min mening den beste biffrestauranten i byen. Anbefales absolutt!

Her finner du en god pint eller annen drikke: Jeg elsker å prøve nye steder, men er samtidig litt vanedyr. Derfor blir det ikke en tur i Liverpool uten en kveld på Alma de Cuba i Seel street. God stemning, bra musikk å danse til og supergode cocktails.

Når sola skinner i Liverpool er det få steder det er så hyggelig å sitte som på waterfronten utenfor Gusto på Albert Dock. Bobler i glasset og sola i fjeset :-)

På kampdager er det god stemning i hagen på Hotel Tia i Anfield Road, som drives av en gjeng norske Liverpoolsupporterere. Her samles veldig mange nordmenn på kamphelger, men også lokale Scousere. Fotballbane i hagen som barna kan leke på!

Berry and Ryes i Berry street er en annen ny favoritt. Bittelite, og vanskelig å få plass, men sjukt kult sted som er laget som i forbudstiden. Menyene er skjult inne i bøker, og det er ikke bare bare å finne inngangsdøren. Skikkelig gjennomført sted.

Pilgrim pub i Pilgrim street. Bodde rett ved siden av det siste året mitt i Liverpool og det er noe spesielt med en quirky, litt sliten brun lokalpub. Alltid god stemning, musikk fra jukebox og billig øl.

Annet: Det skjer ting i Liverpool hele tiden, alltid nye steder å besøke. Noe av det kuleste nå er trolig Baltic Triangle på det gamle Cain brewery-området. Her er det masse hippe barer og muligheter for å få i seg litt å spise.

Ellers elsker jeg Hope street. Å starte i den anglikanske katedralen og gå Hope street bortover til den katolske Paddys Wigwam. Begge katedralene er vel verdt et besøk, men også selve Hope street har masse restauranter og barer som er hyggelig å besøke.

Og man kommer jo ikke utenom å nevne shoppingen i Liverpool. De aller fleste butikkene som før bare fantes i London er nå også i Liverpool. Greit å ha litt ekstra penger på konto når man er over, for de flyr fort. Jeg legger også alltid turen innom Nails Inc på Beauty Bazaar på Harvey Nichols for en ekspress manikyr med champagne. Perfekt 😊

Thor-Kenneth Maarnes

Alder:38
Bosted:Lørenskog
Reiste første gang:April 2005
Ca antall kamper på Anfield:40 kamper på Anfield

I SPILLERTUNNELLEN:  Thor-Kenneth på en av våre omvisningsturer på Anfield.

Beste Liverpool-minne: Første turen var selvfølgelig spesiell. Fikk med meg to kamper og den andre var kvartfinalen mot Juventus. Å se Liverpool slå Real Madrid 4-0 og Man Utd 4-1 på under en uke var og enormt.

Morsomste tur-minne: Å feire jul og nyttår i Liverpool var utrolig morsomt. Reiste til Liverpool på julaften og feiret med pinnekjøtt og god drikke. Fikk totalt med meg 4 kamper der høydepunktet nok var borteseier mot Everton i en kveldskamp på Goodison. Nyttårsaften ble feiret på Anfield med seier over West Brom. Da vi senere på kvelden kom på puben i dress, var det mange som fikk seg en god latter. Pyntingen var ikke så viktig der.

Anbefalinger til et par bra spisesteder: Liker alltid å prøve noe nytt, men stedene jeg alltid kommer tilbake til er Matou og Il Forno. Meet har og en nydelig biff.

Her finner du en god pint eller annen drikke: Alltid fint å ta en pint på Albert før og etter kamp. Ellers liker jeg meg på Twelth Man, og selvfølgelig puben til Hotel Tia. I sentrum er det utrolig mange fine puber. The Philharmonic er kanskje den fineste.

Annet: Liverpool byr på veldig mye mer enn bare fotball. Byen har veldig gode shoppingmuligheter. Liverpool One er jo selvfølgelig bra, men en tur opp Bold street med sine uavhengige butikker og kaféer er veldig fin.

Ellers anbefaler jeg å ta i bruk byens museer. Liverpool museum er veldig lærerikt, og Tate på Albert Dock er alltid bra. Begge to er også gratis.

Beatles er også en viktig del av Liverpool, og en tur innom museet deres anbefales. Det er også mulig å ta «Magical mystery tour»-buss, som tar deg rundt på viktige steder i Beatles sin historie.

Per-Arild Søly

Bosted:Lørenskog
Alder: 52
Reiste første gang:11 Desember 1988  Liverpool – Everton
Antall kamper på Anfield: Drøyt 100

Full kontroll:  Per Arild sitter klar til å ta i mot dine spørsmål og har som vanlig full kontroll!

Beste Liverpool-minne: Kommer ikke utenom Istanbul og Champions League-finalen i 2005. Ellers glemmer man aldri første kampen på Anfield, mot Everton på et stående The Kop. Var nesten uvirkelig å endelig få være tilstede på stadion, og i tillegg få stå på den verdensberømte tribunen.

Morsomste tur-minne: Det har vært utrolig mye moro på Liverpoolturer så å plukke en er ikke enkelt. Velger meg en fin liten historie som skjedde for ti år siden: Skulle  til Anfield for å se Liverpool – Chelsea i semifinalen i CL i 2008. Dro over på kampdag, og for å spare penger tok jeg en billig rute til East Midlands Airport. Tok derfra buss til Derby for å ta tog videre. Det var det store forsinkelser, som etter hvert ble til full togstans. Hva nå? Panikken for å ikke rekke kampen kom for fullt. Her var det visst ingenting som heter buss for tog. Plutselig oppdaget jeg en ung gutt med Liverpooldrakt på stasjonen. Han var sammen med sin mor, og jeg gikk bort og spurte om råd for å komme fortest mulig til Liverpool. Det viste seg at de hadde en bil på stasjonen som de nå måtte bruke til kampen, og at jeg selvsagt skulle få sitte på. Via Chester, der vi hentet ektemannen, kom vi til slutte fram til Anfield ca tre kvarter før kampen startet. Ble en svært hyggelig biltur med en dedikert rød familie. Uansett hvor mye jeg insisterte skulle de absolutt ikke ha betalt for turen heller. Har møtt familien på Anfield flere ganger i ettertid, og det alltid like trivelig. Synes det er et godt bilde på at Liverpoolsupportere er en stor familie som tar vare på hverandre, og det har for meg blitt et morsomt minne. Som det sies: They have supporters, we have a family. We are Liverpool. Nb! Kampen gikk dessverre ikke så bra. Riise scora selvmål på overtid, og det endte 1-1 og vi røyk ut i returen.

Anbefalinger til spisesteder: Byen har fått et utmerket utvalg spisesteder fra alle verdenshjørner. Skal jeg fremheve noen så blir det italienske Il Forno, og spanske Lunya, som har nydelige tapas. Ellers vil jeg anbefale noen av de små restaurantene i Bold Street. Mye spennende av både restauranter og kafeer. Husk at det i helgene er det veldig mye folk i sentrum, og det anbefales å forhåndsbestille bord.

Her finner du en god pint eller annen drikke: Man trenger ikke gå langt for å finne godt drikke i Liverpool. Noen av favorittene er The Philharmonic i Hope Street, Ship & Mitre i Dale Street og Baltic Fleet i 33 Wapping.

Annet:  Å reise til Liverpool handler for det fleste om fotball, men byen har så uendelig mye mer å by på. Bl.a. to flotte katedraler. Den anglikanske, som er den store, kan man på godværsdager ta en tur til topps til å få en fantastisk utsikt over byen og områdene rundt. Med en høyde på 101 meter er det den største katedralen i Storbritannia og faktisk den femte største i hele Europa.

Byen har et veldig kompakt sentrum så man trenger ikke å gå beina av seg for å få med seg mye. Ta en rolig rusletur ned til Albert Dock og Pier head. Derfra kan du også ta den gamle ferja ut på elva Mersey (Ferry cross the Mersey). Da kan man få en nydelig utsikt av byen fra sjøsiden. Liverpool er kjent for sin flotte skyline.

Anbefaler også å besøke noen av byens flotte museer. For eksempel Liverpool Museum der du får hele historien om byen, inkludert fotball og musikk. De fleste museer i byen er gratis, bortsett fra The Beatles Story. Liverpool er stolt hjemby til The Beatles., og ”The Fab four” har blitt en viktig del av byens historie. For de musikkfrelste finnes det også en guidet busstur rundt i byen (The Magical Mystery Tour) med morsomme guider. God tur til Liverpool, og ikke nøl med å spørre oss reiseledere om tips og råd. Vi er der for dere.

Ronny Brunvoll

Alder: 48
Bosted: Longyearbyen
Reiste første gang: februar 1997
Ca antall kamper på Anfield: Ca 40 kamper.

TAR MED DAMA PÅ KAMP:  Ronny og samboeren Tone på Anfield tidligere denne sesongen.

Beste Liverpool-minne: Første turen er spesiell, sjølsagt. Og den siste, mot Middlesbrough i mai, der Iron Maiden stod for vorspielet til tre poeng og happy days. Alle dei fantastiske folka eg har truffe. Hysteriske kveldar på byen. Jaggu ikke lett å plukke ut det eine, absolutt beste minnet..., så det får bli jomfruturen og første YNWA ringside på Anfield.

Morsomte tur-minne: Då vi fekk tips om at Fernando Torres var på ein lunsj på Anfield; vi hadde kamera klar, spotta helten vår (den gong!) og brøyta oss fram og fekk, som dei einaste i lokalet, bilete!

Anbefalinger spisested: Smuggler's Cove på Albert Dock, kul plass, god mat, god stemning. San Carlo, pur klasse..., skalldyrtallerkenen der er dyr..., men fabelaktig god!

Her finner du en god pint eller annen drikke: Litt utanfor den faste lysløypa i sentrum er Slaughter House ein absolutt favoritt, med live musikk og topp stemning. Eventuelt søndag kveld så kan The Grapes i Mathew Street vere aldeles hysterisk artig. På kampdag gjerne The Park ved Anfield. Og ellers berre rusle rundt og droppe inn der det ser ok ut, gjerne opp retning Hope Street.

Annet: Legg inn eit innslag av kultur eller historie kvar gong du er i byen; nye Liverpool Museum er knallbra, dei 2 katedralane er verdt å besøke og Tate Modern utfordrar sansane dine (...spesielt om kvelden før var litt for hard...). Og sjølvsagt The Beatles...!

Bertil Holen

Bosted: Ålesund
Alder: 49
Reiste første gang: 1994
Ca antall kamper på Anfield: 45

Senior og junior:  Bertil sammen med sønnen sin på omvisning på Anfield.

Beste Liverpool-minne: Legendekamp i Florø, Liverpool Legends vs Norge. Jeg var manager for Norge etter at samtlige tidligere trenere dessverre meldte avbud.

Vidar Davidsen fikk strekk i oppvarminga, Per Egil Ahlsen var skyld i 3 baklengs i første omgang. I pausen tok Petter Rudi affære og spurte om jeg kunne steppe inn til min debut for Norge, mot Liverpool. Dribla meg forbi Jason McAteer, deretter Rob Jones og slo ei gjennombruddspasning forbi Gary Gillespie til Vegard Heggem på åpent mål. Og hva skjedde? Vegard fikk strekk.

Etter kampen kom Roy Evans bort til meg og skrøt av spillet mitt. Jeg spurte om hvorfor han ikkje kjøpte meg i 1988 da Liverpool var i Ålesund og spilte kamp. «For dyr, du var for dyr», sa Roy.

Morsomste tur-minne: Var spillende manager for LFCSC Norway på supporter turneringen på Anfield for 5 år siden. Har både scoret og slått tunnel på Anfield. Speaker George Septhon kalte oss sine favoritter over speakeranlegget. Turen inneholdt også guidet omvisning på Melwood.

Anbefalinger til spisested: Har fortsatt Meet i Brunswick street som min favorittrestaurant i Liverpool. Men er imponert over det forholdsvis nye Baltic Market og anbefaler alle å ta turen dit. Der serverer de bl.a. scouse (lapskaus), men og mange andre småretter. Ellers smaker det meste veldig godt i Liverpool, er noe rart med det, altså. Vi er hjemme og hjemme smaker maten alltid godt!

Her finner du en god pint eller annen drikke: Har aldri vært noe stor fan av gin, men ble hektet på siste tur. Liverpool Gin må dere teste ut. Til god drikke hører god musikk, som du finner veldig mange steder i Liverpool. Vandrer som oftest innom turiststedene i Mathew street, men trives også godt litt utenfor sentrum. Ellers er Slurpers Bar en gjenganger jeg trives på. Og Hotel Tia blir den nye plassen.

Annet: Man føler seg hjemme i Liverpool. Har fått en god del venner der borte gjennom årene og det er alltid kjekt å treffes. Man føler seg så velkommen. Det er stadig nye opplevelser, det er alltid noe nytt, alltid besøk på en ny restaurant eller pub, eller man drar til Tranmere og ser en ekstra kamp eller drar på konsert. Som reiseleder møter vi hele tiden nye reisende og det er kjekt å kunne snakke på inn- og utpust om det man elsker. Kommende sesong vinner vi ligaen!

LES OGSÅ: Fordelene med å bruke Ving

Ole Magnus Røen

Bosted: Vinstra
Alder: 58
Reiste første gang: 1989
Ca antall kamper på Anfield: 70

MØTTE KEEGAN:  I en annen by og på et annen stadion møtte Ole Magnus en av de aller største i den røde drakta - Kevin Keegan.

Beste Liverpool-minne: Det er fristende å si "da jeg selv spilte der i 2012, som kaptein." Jeg og Einar Kvande ble trukket ut til å representere Thomas Cook/VING i en veldedighetskamp mot noen journalister. Men mer seriøst må jeg si første gang på Anfield. Vi slo Tottenham 1-0 etter scoring av John Barnes. Erik Thorstvedt var Tottenhams beste.

Morsomste tur-minne: Mitt møte med Kevin Keegan i 2001 er spesielt. Keegan var min første store fotballhelt. Min venn Tor skulle lage en avis-sak om en fra Gudbrandsdalen som hadde planer om å bygge et "fotball-hotell" ved siden av Manchester Citys nye stadion, som da var under bygging. Vi fikk audiens på Maine Road, og satt og drakk te med far og sønn Barnes, Ken og Peter. Plutselig kom Keegan inn, han var da manager for City. Han satte seg ned og slo av en prat. En meget hyggelig og sympatisk mann.

Anbefalinger til spisesteder: Lunya, fantastisk tapas og god vin. Og ypperlig service! Og hamburgersjappene utenfor Anfield før kamp. En egen opplevelse, like før du går inn på Anfield.

Her finner du en god pint eller annen drikke:På alle pubene .... Albert er tradisjon før kamp. I byen er Beehive og O'Neills to favoritter.

Annet: Tilbake til debuten i oktober 1989. Det var første gang jeg traff formann Pål Møller. Vi satt ved siden av hverandre på Anfield. Jeg husker godt da Barnes scoret. Pål snudde seg mot meg og sa, med tårer i øynene: Er det rart vi elsker dette laget?

Pål Christian Møller

Bosted: Fjellhamar
Alder: 58
Reiste første gang: 1980
Ca antall kamper på Anfield: 100+

TO LEDERE:  Supporterklubbens formann, Pål Chr Møller, sammen med Rafa Benitez.

Beste Liverpool-minne: Det er mange. På Anfield er semifinalen mot Chelsea i 2005 det største høydepunktet. Jubelen etter Garcias tidlige scoring varte helt til kampen var ferdig og det suste i ørene som om vi skulle ha vært på en rockekonsert! Semifinalen mot Chelsea i 2007 var også fantastisk. Den mest imponerende kampen var nok da vi slo Real Madrid 4-0 i 2009. Jeg var også på plass, da vi slo QPR og ble ligamestere i 1990. Utenom Anfield er Champions League-finalen i Istanbul, F.A. Cupfinalen mot West ham i 2006 og F.A. Cupfinalen mot Everton i 1989 de største høydepunktene.

Morsomste / mest spesielle tur-minne: Siste kamp på det gamle The Kop i 1994 og konserten The Last Night Of The Kop dagen etter med 10.000 tilskuere som tok farvel med tribunen. Folk hadde med hammer og meisel, banket løs betong, tok med skilt og toaletter hjem som souvenirer!

Anbefalinger til et par bra spisesteder: Lunya (beste tapas og spansk mat i byen). San Carlo – klassisk italiensk. Gusto og Piccolino serverer også alltid bra mat.

Her finner du en god pint eller annen drikke: Før kamp: Albert og The Park – og Hotel Tia. I byen: Philharmonic, Doctor Duncan, Flanagans, The Lion.

Annet: Arrangerte tur til Liverpool med PostCanto – koret jeg synger i. Da fikk vi synge YNWA på The Kop, hadde konsert med The Beatles-sanger i Liverpool Cathedral og i Sjømannskirken, sang Penny Lane i Penny Lane og Strawberry Fields Forever utenfor Strawberry Field.

Nils Jacob Førli

Bosted: Oslo
Alder: 48
Reiste første gang: 1995
Ca antall kamper på Anfield: 55

KIEV:  Nils Jacob nyter sola før Champions League finalen mot Real Madrid.

Beste Liverpool-minne: En av mine første kamper var mot Nottingham Forest i 1995. Stan Collymore spilte sin første kamp mot sin gamle klubben. Forest ledet 2-0 til pause og skuffelsen var så stor, at en i reisefølget måte fysisk holdes igjen for å bli værende på stadion (kan ikke si hvem). Gleden ble desto større når Fowler og Collymore fikset 4-2 seier i annen omgang.

Morsomste tur-minne: Kvelden jeg stod i kjelleren på Flanagans Apple med mange kamerater. En fantastik flott kvinne, som åpenbart ikke tilhørte det vanlige klientellet, kom rett bort til meg og sa «your gorgeous». Kameratgjengen inkludert meg, ble stående å gape. Lenge. Hun gikk lei og gikk, vi sto fortsatt å gapet. Selv om det begynner å bli noen år siden, lever jeg på det ennå...

Anbefalinger til et par bra spisesteder: Sapporo Teppanyaki, maten er enkelt og noe alle vil like. Kokkene lager maten foran deg, og er meget underholdene. Perfekt hvis du har barn i reisefølget. San Carlos, har en fantastisk marinert hummer.

Her finner du en god pint eller annen drikke: Alma del Cuba, flott sted med trøkk. Philharmonic Dining Rooms (Pub), Pub med flott stemning og arkitektur. Beste herretoalettet i Liverpool.

LES OGSÅ: Info pakketurer 2018/19

Einar Kvande

Bosted:Surnadal 
Alder: 51
Reiste første gang: Mars 1989
Ca antall kamper på Anfield: 193 kamper fordelt på 145 turer. Opererer ikke med cirkatall ;-) Da har jeg ikke regnet med reservelagskamper, juniorkamper og treningskamper, men kun offisielle førstelagskamper. Totalt har jeg sett 292 offisielle Liverpool-kamper på hjemme- og bortebane, fordelt på 13 ulike land. Medregnet treningskamper har jeg sett Liverpool spille i 16 ulike land.

HER KOMMER INGEN FORBI:  Einar utenfor stadion i Kiev.

Morsomste tur-minne: Det har vært så mange morsomme turer at det er vanskelig å trekke frem enkeltepisoder. Men hele uken jeg tilbrakte i Istanbul i mai 2005 var rimelig magisk, selv om en lei matforgiftning satte en demper på feiringen etter finalen.

Anbefalinger til et par bra spisesteder: La Tasca på Queens Square og Bem Brasil i Hanover Street. Har virkelig sansen for spanske tapasretter, og La Tasca har romslige og lyse lokaler, trivelig betjening og god mat. Er du en kjøttelsker er Bem Brasil stedet. Du går aldri sulten derfra! Liker du italiensk vil jeg anbefale Il Forno i Duke Street, og om du foretrekker indisk kan Mayur litt lenger oppe i samme gate være noe for deg.

Her finner du en god pint eller annen drikke: Jeg går alltid på The Park før kamp, mest for stemningens del, men også for å møte gode venner. Jeg har også sansen for Peter Kavanagh’s i Egerton Street. En pub med sjel litt utenfor allfarvei, hvor du kan nyte en rolig pint uten stresset, maset og larmen som ofte preger sentrumspubene. I sentrum har The William Gladstone i North John Street en avslappende atmosfære, mens Cross Keys i Earle Street like ved Radisson-hotellet er en godt gjemt perle.

Annet: Kjøper alltid matchday-badge (pin) av den samme gateselgeren på hjørnet av Venmore Street og Walton Breck Road (mellom pubene The Albert og The Park) foran hver kamp. Vi er blitt på hils etter hvert… Jeg er også groundhopper, og prøver å få med meg besøk på andre baner når jeg er over. Har med årene kommet opp i over 130 baner på øyriket, inkludert samtlige 92 i de fire øverste divisjonene. Var også så heldig å få spille på Anfield i 2012, sammen med blant andre Ole Magnus Røen, med Jan Mølby og Phil Thompson som "managere" for hvert sitt lag. Vi tapte 4-2, men barndomsdrømmen om å score foran The Kop gikk i oppfyllelse fem minutter før slutt!

André Øien

Bosted: Nittedal
Alder: 41
Reiste første gang: Første gang var på fellesturen påsken 1994. Det var ikke helt planlagt å oppleve to tap mot Manchester United og Sheffield United. Jostein Flo scoret to mål for Sheffield United på Anfield.
Ca antall kamper på Anfield: 91 turer og 108 Liverpoolkamper totalt.

ANDRE (t.h.) OG TOM BOLSTAD:  Hvis du har møtt André har du også møtt Tom. Normalt bilde gutter, hvis de får dobbeltrom.

Beste Liverpool-minne: Det er så mange, men første gang på Anfield som 17 åring og komme inn på et stående The Kop er noe jeg aldri kommer til å glemme. 25. mai 2005 kommer heller aldri til å glemmes, når ”Big Ears” kom hjem for godt etter tidenes snuoperasjon.

Morsomste tur-minne: Alle turer er morsomme, men at vi klarte å Fernando Torres til å komme på supporterklubbens lunch i troférommet på Anfield er vel en av høydepunktene. Ellers så er det jo ekstra morsomt å slå rivalene fra Manchester!

Anbefalinger til et par bra spisesteder: Fazenda, Exchange Flags. Nydelig biffrestaurant der du kan spise så mye du vil. Il Forno, Duke Street. Fantastisk italiensk restaurant som faktisk vant VM for beste pizza for noen år siden. La Lunya, College Lane, Liverpool One. Kåret til Englands beste tapas restaurant, og det merker man når man er innom. Helstekt pattegris er også en opplevelse. Panoramic 34, Brook Street. Mest på grunn av den sinnsyke utsikten fra 34 etasje. Her ser man hele byen og faktisk også Anfield. Fungerer både til ”afternoon tea” og middager.

Her finner du en god pint eller annen drikke: White Star er alltid et hyggelig sted og ligger midt i sentrum. Eieren Alfie har dessverre gått bort, men nordmenn blir like godt tatt i mot som før av kona.The Park før kamp for å suge opp litt av stemningen.

Annet: Sjeldent jeg reiser uten Tom (Bolstad). Han er med på bildet, men det ble litt vanskeligere å skrive han inn i teksten.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
24.04.2019 kl 21:22

Kan vi drømme om hjelp fra Sean Dyche?

Burnley slår alltid den regjerende mesteren...

+
24.04.2019 kl 20:56

Nå må Liverpool ha hjelp fra Burnley, Leicester eller Brighton

Ole Gunnar Solskjærs Manchester United var til slutt mange nummer for små onsdag kveld.

+
24.04.2019 kl 16:35

– Van Dijk blir kåret til årets spiller

The Times og Daily Mail hevder at midtstopperen har vunnet avstemningen foran Raheem Sterling.

+
24.04.2019 kl 15:54

Ønsker en siste treningskamp i midtuken før neste sesong

Tottenhams nye stadion er fortsatt en mulighet for treningskamp i juli.

+