Rekordstore inntekter for Liverpool

Ingen skal noen gang tidligere ha tjent mer penger på TV-produksjon og premiepenger gjennom en sesong enn det Liverpool har gjort i år.

3. jun 2019 kl 21.47 Odd Sindre Tonning

Det er den britiske bloggeren Swiss Ramble, som twitrer om business-siden ved fotball, som har sett på hvor mye de engelske klubbene har tjent gjennom årets sesong. Der slår han fast at ingen noensinne har tjent mer gjennom TV-inntekter og premiepenger enn Liverpool har gjort denne sesongen.

Store summer

Det er ingen tvil om at det er store summer det er snakk om. Swiss Ramble mener Liverpool har håvet inn så mye som £251 millioner denne sesongen, eller rundt 2,7 milliarder norske kroner.

«Så Liverpool har tjent utrolige £251M på TV-pengene fra Premier League og Europa - første gang en klubb har mottatt mer enn en kvart milliard pund på denne inntektsstrømmen,» skriver han på Twitter.

Liverpool tjente med det 364 millioner kroner mer denne sesongen enn de gjorde i fjor. Nesten 9/10 av denne økningen kommer fra inntektene de har hatt i Europa denne sesongen.

Tallene brutt opp

Liverpool tjente nesten 1,1 milliarder kroner gjennom sin suksess i Europa. Disse pengene kommer fra ren deltagelse i turneringen, som gir 150 millioner kroner, premiepenger på 588 millioner kroner, TV-penger på 125 millioner og 229 millioner kroner for sin UEFA koeffisient, som er basert på hvor godt laget har gjort det i Europa de seneste sesongene. Dette er over en kvart milliard mer enn klubben håvet inn gjennom fjorårets eventyr i Europa.

Men selv om Liverpool har tjent mest denne sesongen, så er det Manchester City som har fått størst del av TV-kaken blant de britiske klubbene i Europa denne sesongen. Der blir halvparten av pengene delt ut på bakgrunn av lagenes plassering i den foregående Premier League sesongen. Dette fører til at Liverpool bare får 10% av denne potten på grunn av sin 4. plass i fjor, mens Manchester City får hele 40% ettersom de vant ligaen.

Den andre halvdelen blir fordelt på bakgrunn av lagenes prestasjoner i årets Champions League. Her har Liverpool og Tottenham gjort det best med finalelpassene sine, og får dermed 28% av kaka, mens Manchester United og Manchester City får 22% etter å ha blitt slått ut i kvartfinalene.

Mest i Premier League

Liverpool var den klubben som tjente mest penger på TV-inntektene fra Premier League denne sesongen. Hele 29 av deres 38 kamper ble vist direkte på TV denne sesongen, noe som er tre flere enn Manchester City. På disse kampene fikk Liverpool til sammen £152,4 millioner, eller nærmere 1,7 milliarder norske kroner, rundt 15 millioner mer enn ligamesterne fra Manchester.

Dermed har Liverpool til sammen tjent rundt 2,7 milliarder norske kroner på årets sesong, bare basert på TV-inntekter og premiepenger, og har med det tjent mer enn noen annen klubb har gjort tidligere, ifølge Swiss Ramble.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]