Salah med scoring da Egypt avanserte fra gruppen

Mohamed Salah scoret sitt første mål i Afrikamesterskapet.

27. jun 2019 kl 00.02 Hans Christian Boge-Fredriksen

Egypt spilte onsdag kveld sin andre kamp i Afrikamesterskapet på hjemmebane. På motsatt banehalvdel sto DR Kongo.

Salah og Egypt vant kampen 2-0 og tok seg med det videre fra gruppespillet allerede før den siste kampen.

Kunne scoret mer

Selv om DR Kongo hadde klart flest avslutninger i kampen føltes det bestandig ut som Egypt var farligere de gangene de var i angrep.

Etter 25 minutter kriget kaptein Ahmed Elmohamady inn kampens første mål etter et hjørnespark.

Like før pause kontret Egypt ved Mahmoud Ahmed Trézéguet. Kasimpasa-spilleren driblet forbi mange menn før han spilte ballen frem til Salah. The Egyptian king avventet litt før han klinket inn sitt første mål i årets Afrikamesterskap.

Liverpool-spilleren hadde flere muligheter til å score flere mål i kampen, men ble stående med det ene. Det var Salahs 40. mål for Egypt.

Etter å ha tatt seks poeng på sine to første gruppespillskamper har Egypt allerede avansert fra gruppen. Dermed har de muligheten til å hvile noen spillere i sin siste kamp mot Uganda på søndag.