Salah scoring da Egypt vant

Mohamed Salah scoret kampens første mål da Egypt slo Uganda 2-0 på søndag kveld.

30. jun 2019 kl 23.01 Odd Sindre Tonning

Egypt hadde allerede kvalifisert seg for åttendelsfinalen av Afrikamesterskapet før kampen mot Uganda på søndag kveld. Dermed var gruppeseieren alt Egypt kjempet for etter å ha vunnet sine to første kamper i mesterskapet.

Flott frispark

Mohamed Salah spilte hele kampen for Egypt, og det var han som scoret kveldens første mål. Like etter at halvtimen var spilt fikk Egypt et frispark like utenfor 16-meteren, som Salah ekspederte i mål på flott vis.

Dette målet var Salahs andre i mesterskapet, og hans åttende scoring på de siste åtte gjeldende kampene for Egypt.

Like før pause doblet Aston Villa-spiller Ahmed Elmohamady Egypts ledelse, når han fikk ballen like innenfor sekstenmeteren og hamret den i lengste hjørne.

Selv om Egypt vant kampen 2-0, var det ikke en veldig overbevisende forestilling av vertsnasjonen av årets Afrikamesterskap. Uganda kom gang på gang farlig frempå, og utfallet av kampen kunne fort vært annerledes. Et sløsende Uganda og en god Mohamed El Shenawy mellom stengene til Egypt sørget for at vertsnasjonen sikret seg et perfekt gruppespill, etter ni poeng og målforskjell på 5-0.

Guinea nærmere avansement

Tidligere på dagen spilte Guinea sin siste kamp i gruppespillet, da de slo Burundi 2-0. Dessverre for Naby Keita og hans lagkamerater var ikke det alene nok til å sikre seg et avansement til åttendelsfinalene av mesterskapet, og de endte på 3. plass i sin gruppe.

Likevel er det fortsatt håp om avansement for Guinea, ettersom fire av seks treere går videre. Da var også søndagens resultater ideelle for Guinea, ettersom DR Kongo slo Zimbabwe hele 4-0. DR Kongo sikret dermed tredjeplassen i sin gruppe, med tre poeng. Dermed er de poenget bak Guinea, som nå bare trenger at ett lag til havner på tredjeplass med færre poeng enn dem.

På mandag og tirsdag skal de fire øvrige gruppene avsluttes. Den første åttendelsfinalen spilles fredag 5. juli.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]