Tapte med Mané på banen

Liverpool-angriperen snytt for straffe da Algerie slo Senegal.

27. jun 2019 kl 20.57 Marius Rabben

Sadio Mané var suspendert i Senegals første kamp i Afrikamesterskapet, som de vant 2–0 over Tanzania, men spilte samfulle minutter i torsdagens oppgjør mot gruppeleder Algerie.

På venstresiden i angrepet var Mané mye involvert for vestafrikanerne. Blant annet slo han noen gode, lave innlegg og skaffet et frispark i god posisjon før pause, men like etter sidebyttet tok Algerie ledelsen 1–0 ved Youcef Belaïli.

Det var nok til å vinne kampen.

Straffesituasjon

Senegal kunne, og i manges øyne burde, fått muligheten fra straffemerket etter 72 minutter da Mané gikk i bakken etter en skvis mellom to Algerie-forsvarere, men dommeren vinket spillet videre – til oppgitte protester fra Premier League-toppscoreren.

Mané var blant Senegals beste også i sluttperioden. Selv om «Teranga-løvene» var på hugget i lange perioder og presset på for en utlikning, holdt Algerie, som også skapte et par store sjanser etter scoringen, unna og vant sin andre av to kamper i mesterskapet.

Algerie topper dermed gruppe C med sine 6 poeng og er dermed sikret avansement til utslagsrundene.

Senegal er nummer to med 3 poeng før kveldens møte mellom poengløse Kenya og Tanzania, og ligger fortsatt godt an til avansement. De møter Kenya i siste gruppespillkamp kommende mandag.