Chelsea-fansen liker dårlig at Liverpool har fått en fordel foran supercupfinalen

Liverpool skal kjempe om to trofeer i august, og fredagskamp i ligaåpningen var derfor ikke det verste Anfield-klubben kunne ha fått.

14. jun 2019 kl 11.05 Einar Kvande

Champions League-vinner Liverpool møter Europa League-vinner Chelsea i finalen i UEFA Super Cup onsdag 14. august. Med tanke på denne kampen kunne ikke oppsettet for første ligarunde ha blitt særlig bedre for Liverpool, noe mange Chelsea-fans har brukt sosiale medier til å gi klart uttrykk for at de er misfornøyde med.

Jürgen Klopps mannskap møter som kjent Norwich hjemme på Anfield i kveldskamp fredag 9. august i serieåpningen, og får dermed fem dager å forberede seg på frem til at det skal kjempes om sølvtøy i Istanbul.

Chelsea får to dager mindre hvile

Motstander Chelsea møter på sin side Manchester United i sin serieåpning, hvor de har fått bortekamp på Old Trafford, og den kampen spilles ikke før søndag 11. august. London-klubben har dermed på papiret tøffere motstand enn Liverpool foran supercupfinalen, og får også to dager mindre hvile.

Med tanke på at kampen spilles så langt borte fra England som Istanbul, vil nok Jürgen Klopp og Liverpool-spillerne sette stor pris på at de får ekstra tid på seg til reise og forberedelser til en slik kamp.

Vil håpe på mandagskamp i Southampton

Liverpool har bortekamp i Southampton i 2. ligarunde. Den kampen er foreløpig satt opp lørdag 17. august, noe som er bare tre dager etter kampen i Istanbul. Southampton-kampen kan imidlertid bli flyttet av TV-hensyn, og Liverpool-ledelsen håper nok på søndagskamp eller kanskje aller helst mandagskamp i Southampton. Endelig dato for kampen på St Mary's er bebudet å komme den 5. juli.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]