VAR stoppet den brasilianske festen

Roberto Firmino og Alisson Becker spilte hele kampen da Brasil fikk tre mål annullert og måtte ta til takke med 0-0 mot Venezuela.

19. jun 2019 kl 09.04 Odd Sindre Tonning

Det var store forventninger knyttet til Brasils andre gruppespillkamp i Copa America, da mesterskapets verter tok imot Venezuela i natt, etter at Brasil hadde åpnet mesterskapet med 3-0 seier over Bolivia.

Og kampen mot Venezuela var ikke foruten dramatikk. Brasil fikk nemlig hele tre scoringer annullert, to av disse etter at dommeren tok i bruk VAR. Liverpools Roberto Firmino var sterkt involvert i samtlige annulleringer, mens Alisson Becker holdt nullen og sørget for at det ble poengdeling mot Venezuela.

Tre annulerte mål

Sent i den første omgangen så det ut til at Roberto Firmino hadde sendt Brasil i ledelsen, men dommeren hadde allerede blåst frispark til Venezuela, etter at Liverpoolstjernen hadde dyttet en motspiller inne i feltet.

Etter en time scoret Brasil igjen, denne gangen ved Gabriel Jesus, men heller ikke denne gangen fikk de gul- og blåkledde feire lenge, da Firmino, som stod for den målgivende pasningen, var i offside når han mottok ballen før han sendte den videre til Jesus.

Like før slutt satt ballen i nettet nok en gang, og denne gangen var de brasilianske spillerne sikre på at de hadde scoret vinnermålet. Men nok en gang fikk dommeren en beskjed på øret fra VAR-rommet. Det viste seg nemlig at Firmino var i offside nok en gang, denne gangen da Coutinho satte ballen i målet. Ballen var innom Firmino før den krysset streken, og dommeren hadde ikke noe annet valg enn å annullere nok en brasiliansk scoring.

Dermed kunne Venezuela puste lettet ut, etter å ha plukket med seg sitt andre poeng for turneringen, etter sin andre 0-0 kamp på to forsøk.

Rolig kveld

For Alisson Becker ble det som forventet en forholdsvis rolig kveld mellom stengene. Venezuela slet med å skape noen store sjanser mot Brasil, og hadde bare to avslutninger på mål gjennom kampen, uten at de bød på noen problem for målvakten.

Dermed har Alisson holdt nullen i begge kampene Brasil har spilt så langt i årets mesterskap.

I den siste kampen i gruppespillet møter Brasil Peru, i en kamp som fremstår som en gruppefinale for de to lagene. Peru slo Bolivia 3-1 i den andre kampen i Brasils gruppe, noe som gjør at både Brasil og Peru står med fire poeng, mens Venezuela har to. De to beste lagene i gruppen går videre til kvartfinalen av Copa America, samt de to beste lagene som havner på tredjeplass.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]