ANNULERT:  Roberto Firmino scoret Brasils første mål mot Venezuela, men det målet annullerte dommeren.

VAR stoppet den brasilianske festen

Roberto Firmino og Alisson Becker spilte hele kampen da Brasil fikk tre mål annullert og måtte ta til takke med 0-0 mot Venezuela.

Det var store forventninger knyttet til Brasils andre gruppespillkamp i Copa America, da mesterskapets verter tok imot Venezuela i natt, etter at Brasil hadde åpnet mesterskapet med 3-0 seier over Bolivia.

Og kampen mot Venezuela var ikke foruten dramatikk. Brasil fikk nemlig hele tre scoringer annullert, to av disse etter at dommeren tok i bruk VAR. Liverpools Roberto Firmino var sterkt involvert i samtlige annulleringer, mens Alisson Becker holdt nullen og sørget for at det ble poengdeling mot Venezuela.

Tre annulerte mål

Sent i den første omgangen så det ut til at Roberto Firmino hadde sendt Brasil i ledelsen, men dommeren hadde allerede blåst frispark til Venezuela, etter at Liverpoolstjernen hadde dyttet en motspiller inne i feltet. 

Etter en time scoret Brasil igjen, denne gangen ved Gabriel Jesus, men heller ikke denne gangen fikk de gul- og blåkledde feire lenge, da Firmino, som stod for den målgivende pasningen, var i offside når han mottok ballen før han sendte den videre til Jesus. 

Like før slutt satt ballen i nettet nok en gang, og denne gangen var de brasilianske spillerne sikre på at de hadde scoret vinnermålet. Men nok en gang fikk dommeren en beskjed på øret fra VAR-rommet. Det viste seg nemlig at Firmino var i offside nok en gang, denne gangen da Coutinho satte ballen i målet. Ballen var innom Firmino før den krysset streken, og dommeren hadde ikke noe annet valg enn å annullere nok en brasiliansk scoring.

Dermed kunne Venezuela puste lettet ut, etter å ha plukket med seg sitt andre poeng for turneringen, etter sin andre 0-0 kamp på to forsøk.

Rolig kveld

For Alisson Becker ble det som forventet en forholdsvis rolig kveld mellom stengene. Venezuela slet med å skape noen store sjanser mot Brasil, og hadde bare to avslutninger på mål gjennom kampen, uten at de bød på noen problem for målvakten.

Dermed har Alisson holdt nullen i begge kampene Brasil har spilt så langt i årets mesterskap. 

I den siste kampen i gruppespillet møter Brasil Peru, i en kamp som fremstår som en gruppefinale for de to lagene. Peru slo Bolivia 3-1 i den andre kampen i Brasils gruppe, noe som gjør at både Brasil og Peru står med fire poeng, mens Venezuela har to. De to beste lagene i gruppen går videre til kvartfinalen av Copa America, samt de to beste lagene som havner på tredjeplass.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
22.09.2019 kl 19:50

- Det føles som en stor seier

Jürgen Klopp var fornøyd med hvordan hans lag håndterte det som skjedde på Stamford Bridge.

+
22.09.2019 kl 19:00

Lårhøne for Sadio Mané

Liverpools nr. 10 måtte forlate banen på Stamford Bridge midtveis i 2.omgang.

+
22.09.2019 kl 18:29

Alexander-Arnold om hvorfor han tok frisparket

Trent Alexander-Arnold åpnet årets scoringskonto i en hard batalje på Stamford Bridge.

+
22.09.2019 kl 12:51

Assistkonge Alexander-Arnold vil score flere mål

Trent Alexander-Arnold om hva han ønsker å forbedre, hvilke backer han beundrer og hvordan han er blitt mer etablert i Liverpools tropp.

+