– Vi er her for å bli

Joe Gomez tror ikke noen ønsker å forlate Liverpool nå, og hyller Jürgen Klopp for den jobben han har gjort i klubben.

3. jun 2019 kl 23.32 Odd Sindre Tonning

Liverpool har en ung tropp, og nøkkelspillerne i troppen er på langtidskontrakter. Dermed ser fremtiden lys ut for laget som denne sesongen gikk helt til topps i Champions League.

Grunnlaget er lagt

Dette er et ungt lag. Vi har et grunnlag som kommer til å forbli og bare bli sterkere, så alles tro på hva vi kan oppnå her har aldri vært større, sier Gomez ifølge Liverpool Echo.

Tidligere har Liverpool sett spillere som Luis Suárez, Philippe Coutinho og Raheem Sterling forlate klubben for å jakte på troféer i klubber som Barcelona og Manchester City. Klubbens store stjerner har i tur og orden forlatt klubben, men nå tror Joe Gomez at den tiden er forbi.

– Vi er her for å bli og jeg tror at det ikke finnes grenser for hva vi kan oppnå. Vi må bare fortsette å holde bena på jorda, holde fokuset oppe og fortsette å gjøre det vi gjør, og forhåpentligvis kan vi vinne mer.

– Vi skylder Klopp så mye

Forskjellen på tiden da disse spillerne forlot Liverpool og nå er at klubben nå på ny er en av de klubbene i verden som blir fryktet. Forsvaret har det blitt orden på og angrepet er dødelig. Dette har gjort Liverpool til tittelutfordrere i Premier League og nå regjerende mestre i Champions League. Gomez gir mye av æren for denne utviklingen til Jürgen Klopp.

– Vi skylder Klopp så mye. For meg personlig har han gjort så mye og alle spillerne tenker det samme. Han er en utrolig manager og noen vi skylder så utrolig mye til. Det viser samholdet denne vi har i denne gruppen og hvor mye vi setter pris på han som en manager, sier Gomez.

Og hvor mye spillerne setter pris på manageren sin kom tydelig frem da de feiret etter triumfen over Tottenham på lørdag. Da grep de tak i Klopp og kastet han opp i luften gjentatte ganger.

Det var bare riktig. Vi er så takknemlige for at vi får ha en manager som han, sier unggutten om feiringen.

HYLLET:
HYLLET:  Spillerne hyllet Klopp med å kaste han i luften etter finalen i Madrid.

Gomez legger til at han mener han er heldig som får lov til å ha en manager som Klopp som trener. Selv tror han ikke det nødvendigvis er den taktiske siden av spillet som gjør at Klopp skiller seg fra trenere flest.

– Jeg tror det bare er energien hans. Ikke bare den taktiske siden av ting, men han som person, det er derfor der er et slikt bånd mellom oss. Det er derfor vi ønsker å spille for han, hvorfor vi ønsker å feire med han når vi vinner, fordi han er en av grunnene til at vi kan gjøre det.

Tøff sesong

For Gomez selv har ikke årets sesong vært den enkleste. Han startet sesongen glimrende, og det kunne virke som om han hadde spilt seg inn til en fast plass i Liverpools midtforsvar, sammen med Virgil van Dijk. Men tidlig i desember fikk han et brudd i foten, som satte han på sidelinjen i flere måneder.

BENBRUDD:
BENBRUDD:  Et benbrudd holdt Gomez ute av store deler av sesongen.

Først mot slutten av sesongen var den unge briten tilbake i spill, men da hadde Joel Matip tatt over plassen som van Dijks makker. I finalen fikk Gomez et kort innhopp mot slutten av kampen, da Liverpool skulle trygge seieren.

– Jeg tror ikke det er enkelt å komme tilbake fra skader, men det er en del av spillet.

– Jeg har hatt noen tøffe tider og det var en kamp for å komme tilbake fra skadene, men jeg har aldri tvilt på meg selv og jeg kommer heller aldri til å gjøre det, sier han selv.

Men etter triumfen i Champions League er Gomez mer motivert enn noen gang for å kjempe seg tilbake på laget og spille fast for de røde igjen.

– Det er en velsignelse å spille for denne klubben og jeg må bare komme meg tilbake. Jeg er mer motivert enn noensinne etter å ha fått en smak av noe sånt. Det vil holde meg gående inn i neste sesong.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]