Copa America:Alisson og Firmino kan ta ferie etter å ha vunnet enda et trofé!

Brasil vant turneringen på hjemmebane.

7. jul 2019 kl 23.59 Arild Skjæveland

Brasil vant Copa America søndag kveld - men det ble mer spennende mot Peru enn hjemmelaget ønsket på Maracana.

Alisson Becker startet kampen i mål, mens Roberto Firmino spilte i angrepet sammen med Gabriel Jesus og Everton. Allerede etter et kvarters spill fant Jesus nettopp Everton, som satte inn 1-0.

Brasil så ut til å ha god kontroll, og var nærmere 2-0 enn Peru var utligning, før Tiago Silva handset i egen boks. Alisson hadde ikke sluppet inn et eneste mål på sine ni siste kamper, men Jose Paolo Guerrero sendte Liverpool-keeperen feil vei og satte straffesparket.

Like etter startet Roberto Firmino et angrep da han taklet inne på egen banehalvdel. Ballen gikk til Arthur, som spilte videre til Jesus som satte ballen sikkert i mål.

For første gang siden 2007

Firmino hadde selv to gode sjanser. En heading over mål i førsteomgang, og en heading til side etter pause. Becker hadde god kontroll de gangene han måtte i aksjon.

Det ble dramatisk med 20 minutter igjen, da Jesus fikk sitt andre gule kort. Da ble også Bobby ofret, da landslagssjef Tite tok ut både Firmino og Philippe Coutinho. Brasil klarte å ri av stormen, og fikk et straffespark med to minutter igjen av ordinær tid. Den satte Richarlison sikkert i mål.

Med det kunne Dani Alves løfte pokalen, og Brasil vant sin første Copa America siden 2007.

Alisson og Firmino kan nå ta en velfortjent ferie, før de returnerer til Liverpools sesongoppkjøring om tre uker. Kjenner vi brasilianerne rett skal det nok feires litt først...