Ber FIFA se på Adekanye-overgangen

Liverpool mistenker at Lazio har opptrådt ulovlig.

4. jul 2019 kl 21.04 Marius Rabben

Den 20 år gamle vingen Bobby Adekanye ble onsdag bekreftet klar for Lazio etter å ha forlatt Liverpool ved sesongslutt.

Nederlenderen, med en fortid i Ajax, Barcelona og PSV, fikk tilbud om ny avtale på Merseyside, men avslo forslaget etter fire år i klubben og lot kontrakten løpe ut.

Dermed får Liverpool kun ca. 240 000 pund som kompensasjon nå som han er klar for Lazio.

I samtaler uten tillatelse?

Men klubben mistenker ifølge Liverpool Echo at spilleren ble «tapped up» av Lazio – altså at italienerne pratet med spilleren uten Liverpools tillatelse.

PÅ MELWOOD:
PÅ MELWOOD:  Adekanye trente med førstelaget mange kamper, men fikk aldri en A-lagskamp som Liverpool-spiller.

Lokalavisa på Merseyside rapporterte allerede i desember i fjor at Adekanye og Lazio var i forhandlinger, og Serie A-klubben slapp følgelig en pressemelding hvor de nektet for å være involvert i slike samtaler.

Som Liverpool Echo påpeker står det i FIFA-reglementet at spillere under 23 år ikke har tillatelse til å prate med andre klubber mens de fortsatt er under kontrakt.

Nå er klubbens bekymring at Lazio pratet med Adekanye mens han var rød, og ifølge Liverpool Echo skal de nå ha bedt FIFA om å undersøke detaljene rundt overgangen.

Ifølge Evening Standard er det imidlertid ikke kjent om klubben vil legge inn en formell klage til FIFA.

Adekanye, som glimtvis imponerte for U18- og U23-laget, har slitt med skader de siste sesongene og fikk aldri førstelagsdebuten som Liverpool-spiller.

Selv har han uttalt at skadene – han måtte blant annet gjennom en operasjon i begynnelsen av sin andre sesong – gjorde det «veldig vanskelig» å ta steget, og at det ville være bedre muligheter andre steder.

Ifølge italiensk presse har han skrevet under på en 4-årskontrakt med Roma-klubben.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]