– Det avler en selvtillit til å fortsette og vinne mer

Tidligere Liverpool-spiller Stephen Warnock tror Champions League-triumfen bare er starten for Liverpool.

27. jul 2019 kl 17.51 Odd Sindre Tonning

Forrige gang Liverpool gikk til topps i Europas gjeveste turnering var Stephen Warnock en del av Liverpools lag, og spilte i fire kamper frem mot finalen, uten å få spilletid da Liverpool leverte det historiske comebacket mot AC Milan. Men han fikk med seg hvordan det påvirket troppen, og tror at dagens Liverpool-lag også kommer til å få seg et løft etter triumfen deres i Madrid.

– Du ønsker alltid å fortsette å vinne så mye du kan og det avler en sult og et ønske om å gjøre det bra igjen. Jeg tror det er det viktigste. Når du ser på de beste lagene, så liker de å vinne, og de vet hvor mye det betyr å vinne noe, sier Warnock til klubbens hjemmeside.

– Du hører ofte om et lag som vinner sitt første trofé, som kommer over den første målstreken, og at det avler en selvtillit til å fortsette å vinne mer.

– Folk nyter ikke å komme til Anfield

Warnock startet sin karriere i Liverpool, og debuterte i kvalifiseringskampen til Champions League mot Grazer AK i 2004/05-sesongen. Han var i klubben frem til januar 2007, og fikk 40 ligakamper for de røde. Han sammenligner hvordan det var i Liverpool på den tiden da han var med på å vinne Champions League, med hvordan det var forrige sesong.

VAR MED I 2005:
VAR MED I 2005:  Warnock var med på triumfen i 2005, men var ikke med i troppen til den legendariske finalen mot AC Milan.

– Når du ser på laget nå, så har de vært i to Champions League-finaler på to sesonger – det er ikke tilfeldig. De har et godt lag, og de har en god manager på plass, sier han.

– Da vi gikk hele veien og vant i 2005, så var det nok mot mange odds. Der var ikke nødvendigvis en forventning om å vinne troféet i år, men man hadde en følelse av at de kunne klare det.

Hovedgrunnen til suksessen mener han er Jürgen Klopp, og tyskerens utrolige statistikk i europeiske turneringer med Liverpool. Han har fortsatt ikke røket ut av en europeisk turnering før en finale på den tiden han har vært i sjefsstolen i klubben, etter å ha nådd finalen i Europa League i 2015/16, og Champions League-finalene i 2017/18 og 2018/19. I 2016/17-sesongen kvalifiserte ikke laget seg for spill på kontinentet etter å ha tapt Europa League-finalen mot Sevilla og endt på 8. plass i ligaen.

– Når du ser på Jürgen sin historie i Europa, så er han helt dominerende over to kamper, og Anfield har blitt mer og mer som et fort. Folk nyter ikke å komme til Anfield.

– Jeg tror det er en av de gode tingene – der er en følelse av at de kan overkomme hva som helst med Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]