Klopp elsket Moreno sin feiring

Etter at dommeren blåste av finalen i Champions League hoppet Alberto Moreno opp på ryggen til Jürgen Klopp. Tyskeren elsket den feiringen.

27. jul 2019 kl 11.31 Odd Sindre Tonning

Selv om han bare fikk spille ni minutter i Champions League, og stod med fem opptredner i alle turneringer for Liverpool forrige sesong, tok Alberto Moreno fullstendig av da Liverpool hadde sikret sin sjette Champions League-triumf. Jürgen Klopp elsket måten han tok av på.

– For å være ærlig, et av mine personlige høydepunkt fra finalen, er øyeblikket da Alberto Moreno hopper opp på ryggen min, fordi jeg ikke var klar over at det var han. Det er ikke viktig at han hoppet opp på ryggen min, men det er viktig å se hvor mye det betydde for ham, forteller Klopp til Melissa Reddy i ESPN.

– Jeg kunne ikke hatt høyere tanker om ham og jeg ønsker han alt det beste. Jeg sendte han en lang melding etter at han forlot klubben.

Startere, avsluttere og supportere

Gjennom årets sesongoppkjøring har Liverpool sitt herrelag fått med seg Liverpool FC Women på sin turné til USA. Der har lagenes to managere fått utvekslet idéer, og Klopp forteller at han har sansen for Vicky Jepson sin filosofi.

– Jeg hørte nå fra Vicky, manageren til vårt damelag, at hun pleier å kalle spillerne sine «startere, avsluttere og supportere». Jeg like den ideen.

Denne idéen bygger på at laget har spillere som starter en kamp, de har de spillerne som avslutter kampen, og du har de som sitter på benken gjennom hele kampen, men som likevel er viktige brikker i laget.

– Den beste avgjørelsen noen gang, og jeg er veldig kritisk til UEFA, FIFA og hvem enn det er når vi snakker om terminlisten, var at vi fikk ha med alle spillerne våre på benken i Champions League-finalen. 23-spillere var tillatt, og det var flott, sier han.

Dermed fikk Liverpool ha tolv spillere på benken, og spillere som Alberto Moreno fikk en plass på sidelinjen i Madrid, noe som kanskje ikke ville vært tilfellet om man bare kunne hatt med seg syv innbyttere, og han spilte virkelig rollen sin som supporter.

IDÉER:
IDÉER:  Klopp og Jepson fikk sjansen til å utveksle idéer seg imellom på USA-turnéen.

Ønsker Moreno det beste

Klopp skryter også av Daniel Sturrigde og Xherdan Shaqiri forrige sesong, og sier at det aldri var noen som ikke gjorde oppgaven sin. Men det er Moreno han snakker mest om i sitt intervju med Reddy. Han skulle gjerne kunne gjort mer for spanjolens karriere.

– Jeg skulle ønske jeg kunne hjulpet han mer, men det kunne jeg ikke, og det er sånn det er innimellom i fotballen. Han ville elsket å spille mer, men hvordan han var rundt laget og måten han feiret på var utrolig. Det forteller alt om han.

– Vi avgjør selv hva ting betyr for oss selv, og det betydde tydeligvis alt for han å være en del av det laget, og å være en Liverpool-legende som han er nå. Det var et sensasjonelt øyeblikk, sier Klopp, som er glad for at spillere som Moreno og Sturridge fikk avslutte sine Liverpool-karrierer med et slikt høydepunkt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]