Raheem Sterling:– Det viktigste er å vinne Premier League

Raheem Sterling forteller at ligaen er Manchester Citys hovedmål den kommende sesongen, selv om han innrømmer at Champions League kanskje er gjevere å vinne.

27. jul 2019 kl 13.49 Odd Sindre Tonning

Manchester City har vunnet Premier League de to siste sesongene, og sanket over 98 poeng begge gangene. For Liverpool ble de hakket for sterke forrige sesong, da Liverpool endte opp ett poeng bak Manchester City i ligaen. Nå sikter City mot å vinne troféet for tredje gang på rad.

– Champions League er enormt for oss som en klubb, men det viktigste er å vinne Premier League. Det er vårt hovedmål inn mot den nye sesongen, forteller tidligere Liverpool-spiller Raheem Sterling.

Glad for at Liverpool vant Champions League

Sterling spilte 95 ligakamper for Liverpool mellom 2010-2015, før den mye omtalte overgangen til Manchester City i forkant av 2015/16-sesongen. Men selv om han ikke lenger spiller i Liverpool-drakt var han glad for at de røde vant Champions League forrige sesong.

– Jeg var veldig glad på deres vegne. Glad for at noen av spillerne jeg kjenner fikk løfte Champions League-pokalen, sier han.

– Ja, det ville vært fint for oss å vinne Champions League, men først og fremst er det ligaen vi ønsker å vinne.

Sterling begrunner denne påstanden med at ligaen tar opp større deler av en sesong enn det Champions League gjør.

– Premier League er levebrødet vårt. Det er det du trener for hver dag. Champions League er det som ser best ut, det folk mener er mest prestisjetungt, men hver helg legge du inn et skift og spiller tøffe kamper i ligaen, sier han.

Og han forventer en ny tøff kamp om ligagullet den kommende sesongen.

– Ligaen vil være hardere enn forrige sesong. Å vinne den tre ganger på rad er en massiv utfordring for oss, men det er en utfordring vi er klare for.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]