Disse 28 reiser til USA

Liverpool har bekreftet hvem som får reise på turnéen til USA. En polsk 16-åring er blant spillerne som er tatt ut.

15. jul 2019 kl 19.56 Odd Sindre Tonning

På tirsdag setter Liverpoolspillere og -trenere seg på flyet til USA foran deres treningsleir i statene, hvor de skal spille treningskamper mot Borussia Dortmund, Sevilla og Sporting CP. Nå har klubben bekreftet hvilke spillere som får bli med på turen.

Polsk 16-åring

De aller fleste spillerne som er med kommer ikke som noen stor overraskelse basert på klubbens første treningskamper. Yasser Larouci og Adam Lewis har fått plass etter deres jobb på venstrebacken i kampene mot Tranmere og Bradford, mens Sepp van den Berg kan få sine første minutter i Liverpool-drakt dersom hans FIFA-klarering kommer gjennom i løpet av turnéen.

Men en liten overraskele er at den bortimot ukjente spilleren Jakub Ojrzynski har blitt inkludert i 28-mannstroppen til turnéen. Han er en polsk målvakt, født så sent som i 2003.

Ojrzynski kom til Liverpool fra polske Legia Warszawa for en sum rundt £200.000. Han ble hentet til klubbens U18-lag, men med den lille keeper-krisen Liverpool er i for øyeblikket får unggutten nå muligheten til å trene med førstelaget til Liverpool gjennom den kommende halvannen uken. Ojrzynski har landskamper for Polen sine U15- og U16-landslag.

Målvakt Andy Lonergan vil også bli med på turen til USA, men han kommer bare til å ta del i treninger.

Troppen

Disse 28 reiser til USA:Clyne, Fabinho, Van Dijk, Wijnaldum, Lovren, Milner, Gomez, Henderson, Oxlade-Chamberlain, Lallana, Mignolet, Brewster, Robertson, Origi, Matip, Kent, Lewis, Phillips, Jones, Hoever, Ojrzynski, Duncan, Woodburn, Wilson, Larouci, Alexander-Arnold, Van den Berg, Atherton.

Dermed har ikke Xherdan Shaqiri og Naby Keita blitt friskpmeldt i tide til å bli med på turen til USA, mens Mohamed Salah, Alisson Becker, Roberto Firmino og Sadio Mané fortsatt er på ferie på grunn av deres daltagelse i Afrikamesterskapet og Copa America.

Liverpool reiser først til Indiana, hvor de skal møte Borussia Dortmund på Notre Dame Stadium, som har en kapasitet på rundt 80.000, på fredag.

Etter det reiser laget til byen klubben har sterke tilknytninger til gjennom FSG, Boston, for å spille mot Sevilla på Fenway Park, før turnéen avsluttes med en kamp på ærverdige Yankee Stadium mot Sporting CP torsdag 25. juli.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]