– Døra til førstelaget er alltid åpen

«Klubbens fremtid» vil få flere muligheter under pre-season, sier Klopp.

10. jul 2019 kl 10.05 Marius Rabben

Med en redusert stall etter sommerferien kom Liverpool i gang med sesongoppkjøringa i helga. Allerede i morgen venter den første av sju treningskamper.

Da går turen til den lille naboklubben Tranmere Rovers, som i mai rykket opp til League One etter playoff-finale på Wembley.

Jakter på kamprytmen

– Vi er bare fem dager inne i treninga, med intense økter, og mange spillere mangler. Mange unggutter vil bli involvert, det er klart, forteller Jürgen Klopp til klubbens nettside.

– Som alltid handler det ikke om resultatet, men om prestasjonen. Og alle guttene som starter eller kommer innpå, vil være ikledd en Liverpool-trøye, og da må de oppføre seg deretter. De er nødt til å gjøre tingene vi ønsker at de skal gjøre fordi det ligger i vårt DNA.

Klopp påpeker at det, tross tunge ben etter knallharde dobbeltøkter denne uka, forventes så høy arbeidskapasitet som mulig.

– Vi må fortsatt gjøre vårt beste. Det er dette som er poenget med treningskamper: å få litt rytme. I første kamp blir det vanskelig, med steg for steg får vi rytme i disse kampene.

Ungguttene får sjansen

Mangelen på spillere som fortsatt er opptatt med landslagsspill eller er på ferie, gjør at en rekke uprøvde Liverpool-talenter står klare til å vise seg.

Klopp forventer ikke at akademispillerne skal klare å spille seg inn i stallen til Champions League-vinnerne med en gang, men påpeker at de er nødvendige brikker under pre-season, og at noen vil få sjansen både mot lag som Tranmere og på USA-turen mot betydelig større klubber.

– Jeg vil si det er ganske vanskelig å bli en del av den førstelagsstallen umiddelbart fordi vi er veldig gode, men sånn er det. Disse guttene er fremtiden vår hvis de ønsker å være fremtiden vår. Sånn er det, og da må de ta alle stegene.

– De befinner seg i en herlig klubb med herlige trenere. Uansett hvem som leder treningsøktene, om det er Pep (Lijnders) eller Critch (U23-trener Neil Critchley), vil det alltid være ei bra økt. Men denne pre-season er selvfølgelig spennende for dem.

– Vi åpner døra, men dytter deg ikke igjennom

– Mange av dem blir med på USA-turen. Vi må utnytte det på grunn av alle kampene vi skal spille. Vi trenger dem alle sammen, noe som er bra, sier Klopp.

Juniorlagets to toppscorere er blant dem som ligger an til å få spilletid.

– Bare som et eksempel, med Bobby Duncan (18) og Paul Glatzel (18): Angrepsrekka vår som spilte forrige sesong kommer ganske sent tilbake til pre-season, så vi må være kreative med formasjoner og alt sånt, men det vil være øyeblikk hvor de må spille.

– Ikke bare mot Tranmere, men i Amerika også, der vi møter Borussia Dortmund og alle de andre. Så det er bra, og det er alltid sånn: Når du allerede er i klubben, er døra alltid åpen for deg til førstelaget.

– Greia er at du er nødt til å gå inn selv. Vi åpner bare døra; vi dytter deg ikke igjennom. Så jeg er åpen, jeg er åpen for spennende fotballspillere, og hvis gutta møter opp, er det bra for dem og bra for oss.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]