Duo er tilbake i trening

Jürgen Klopp avslørte etter kampen mot Napoli at Xherdan Shaqiri og Naby Keita er tilbake i trening.

28. jul 2019 kl 21.37 Odd Sindre Tonning

Liverpool har hatt en noe svekket tropp denne sesongoppkjøringen, med spillere som har vært borte på en forlenget ferie etter å ha deltatt i turneringer med sine landslag. I tillegg til dette har Naby Keita og Xherdan Shaqiri vært ute med skader i hele sesongoppkjøringen.

Kan få spille mot Lyon

Shaqiri pådro seg sin skade under et landslagsoppdrag med Sveits, der han pådro seg en rift i leggen, mens Naby Keita slo opp igjen skaden han pådro seg mot Barcelona i Champions League, da han spilte for Guinea i Afrikamesterskapet. Jürgen Klopp forteller at sesongoppkjøringen har vært spesiell på grunn av alle skadene.

– Endelig er denne perioden over. Jeg har aldri hatt en situasjon der jeg har hatt seks spillere som har gått glipp av en hel sesongoppkjøring, sa Klopp etter treningskampen mot Napoli, før han kommer med gode skadenyheter.

– Shaqiri og Keita har trent med førstelaget en gang allerede. De er ikke her, men de skal trene igjen i morgen så forhåpentligvis blir det et nytt steg fremover for dem. Vi vil se hva som skjer, forhåpentligvis kan de spille et par minutter på onsdag.

På onsdag møter Liverpool Lyon i sesongens siste treningskamp i Genéve. Bare fire dager senere venter Manchester City på Wembley i Community Shield. Da vil Liverpool ha bortimot fullt lag igjen, ettersom Roberto Firmino, Alisson Becker og Mohamed Salah kommer tilbake fra sine ferier, mens Shaqiri og Keita da nærmer seg å være skadefrie igjen.

Dermed er det bare Sadio Mané som fortsatt er borte, da han har rundt en uke igjen av sin sommerferie.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]