– En stor test for meg

Bobby Duncan prøver seg på øverste nivå.

17. jul 2019 kl 20.35 Marius Rabben

Den unge angriperen har vært en mye omtalt spiller etter at han kom til Liverpool fra Manchester City i fjor sommer.

18-åringen ble en umiddelbar hit og toppscorer på juniorlaget, og i tospann med Paul Glatzel sørget de for hele 59 scoringer for laget som vant FA Youth Cup. Duncan noterte seg for 30 mål.

– Mye høyere intensitet

Nå trener spissen, med den svært giftige venstrefoten, sammen med A-laget i USA. Dette er hans første pre-season med Jürgen Klopp.

– Det går bra. Intensiteten er mye høyere sammenliknet med U23 og U18, så det er en stor test for meg om jeg er i stand til å håndtere det, sier Duncan selv til klubbens nettside.

– Mer moden

– Man blir enda mer oppmerksom når man spiller, og man blir i tillegg mer moden. Man leser spillet bedre.

Duncan, som er Steven Gerrards fetter, scoret allerede i sin første opptreden for A-laget, i møtet med Tranmere Rovers forrige torsdag.

I løpet av den neste uka kan han få spille mot lag som Borussia Dortmund, Sevilla og Sporting CP i statene.

– Jeg ønsker å gjøre et godt inntrykk foran manageren, og forhåpentligvis kan jeg bli værende her nå og markere meg.

Men samtidig føler han med angrepskollega Glatzel, som i den samme kampen skadet kneet alvorlig og mister resten av oppkjøringa.

Overbevist om at Glatzel kommer tilbake

Frykten er at tysk-scouseren må belage seg på et lengre opphold ute.

– Jeg sendte ham en melding da han ble skadet for å sjekke om han hadde det greit. Etter kampen ville jeg ikke trenge meg på fordi jeg visste at han ønsket å ha litt tid for seg selv, så neste dag sendte jeg en melding, sier Bobby.

– Han vil komme seg gjennom dette. Han er en voksen kar, og jeg vet han vil klare det.

Erfaringen fra forrige gang kan være til god hjelp for Glatzel, som scoret 29 ganger forrige sesong. Klopp har beskrevet kneskadet som «alvorlig».

– For et par år siden pådro han seg dobbelt brudd i leggen, og han kjempet seg tilbake, så jeg har ikke et snev av tvil om at han klarer det samme igjen.

Duncan sier spisskompisen, tross den store nedturen, gleder seg over å se akademispillerne som ble inkludert i 28-mannstroppen til USA.

– Han er kjempeglad på våre vegne, for Paul er en bra fyr. Han er fornøyd hvis jeg er med førstelaget, og jeg er det samme hvis han er med førstelaget, i likhet med de andre akademispillerne som har vært her.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]