Endelig ferie etter 4789 minutter fotball

Flere av Liverpool-spillerne har hatt ekstremt lange sesonger.

21. jul 2019 kl 16.08 Arve Vassbotten

Fredag vant Algerie med Manchester Citys Riyad Mahrez finalen i Afrikamesterskapet over Senegal og Sadio Mané. De to har nå endelig tatt ferie etter 11 strake måneder med fotball.

Finalen i Afrikamesterskapet var Sadio Manés 55. kamp for sesongen. Fra 12. august i fjor til nå har han klokket inn 4789 minutter på banen, skriver The Guardian.

Rivalen i Man City har 49 kamper og 3194 minutter.

Mané har hatt en spesielt imponerende sesong.

Han spilte 36 av 38 ligakamper for Liverpool, 35 av dem fra start. Han spilte alle Liverpools 13 kamper i Champions League, og så gikk det også hele veien til finalen i Afrikamesterskapet.

– Tror det sitter i hodet

Men til tross for to sommere med mesterskap på rad, og en vei helt til Champions League-finalen begge årene, er ikke Mané redd for at han skal bli utslitt.

– Jeg tror alt sånt handler om hodet. Jeg har ikke noen problemer med det og er profesjonell. Jeg ser mer fram til neste sesong enn noen gang, sa Mané til BBC før finalen.

Men det er flere Liverpool-spillere med stor belastning det siste året.

Mohamed Salah spilte alle kampene i Premier League, og spilte 56 kamper totalt denne sesongen og 4703 minutter, men han fikk i hvert fall ferie litt før Mané.

Men aller flest kamper hadde Alisson Becker, som har spilt 57 kamper og 5130 minutter, men han har nok ikke løpt på langt nær så mye som de to andre.

Salah og Becker vil sammen med Firmino være tilbake når Liverpool drar til Frankrike i uke 31, men når Mané blir klar er så langt ikke kjent.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]