Pressekonferanse i Indiana kl. 20:– Jeg ønsker å bli her i minst tre år til

Jürgen Klopp og Jordan Henderson møtte pressen før kampen mot Dortmund. Der snakket det om hvordan triumfen i Champions League påvirker laget, skadde spillere som returnerer og Klopps fremtid.

18. jul 2019 kl 19.38 Odd Sindre Tonning

Natt til lørdag møter Liverpool Borussia Dortmund til lagets første treningskamp på årets turné i USA. Jürgen Klopp og Jordan Henderson møter pressen rundt 20.00 for å snakke om den kampen, før han skal lede laget på en treningsøkt i Notre Dame.

Du kan se pressekonferansen direkte i vinduet over.

Henderson snakker først:

Om Champions League-triumfen:

Vi har hatt en stund å reflektere over Champions LEague finalen nå. Det var en stor prestasjon av laget og vi nøyt opplevelsen. Det ga oss smaken av suksess, noe som har gjort oss sultne på mer. Vi gleder oss til å begynne igjen med sesongoppkjøringen og jobbe hardt. Det føles godt å være tilbake. Vi har bevist at vi kan vinne store trofeer, og vi ønsker å fortsette å gjøre det og skape historie med klubben. Erfaringen fra Champions League vil hjelpe oss.

Det er utfordringer fremover for hele laget. Det vil alltid være det, i ligaen og andre turneringer. Vi ønsker å fortsette og gjøre det vi har gjort så langt, og bruke selvtilliten vi fikk fra CL videre. Nå vil vi fokusere på det som er foran oss, og bruke momentumet til å fortsette å gjøre fremsteg.

Om overgangsvinduet:

Vi vet ikke hva som skjer før overgangsvinduet stenger, men jeg har stor tro på laget vi har her. Vi har Ox og Lallana som kommer tilbake fra skade, og jeg tror vi har et godt lag som kan konkurrere i alle turneringer. Vi vil naturligvis ønske spillere som skulle komme inn velkommen, men dersom det ikke kommer noen, så vil vi fortsette å jobbe hardt.

Om Alex Oxlade-Chamberlain:

Jeg har jobbet med Ox i flere år, og jeg er en god venn med han. Han er en fantastisk person, og i fjor var han utrolig viktig utenfor banen. Han er alltid der og hjelper oss til å bringe oss opp når vi er nedfor og sprer godt humør. I år håper jeg han kan være med å bidra på banen også og vise hva han er god for. Jeg håper han kan bruke sesongoppkjøringen til å finne tilbake kampformen, og da vil han være en stor spiller for oss denne sesongen.

Om utenlandstouren:

Fanbasen er utrolig uansett hvor vi er. I USA, Asia, Australia. Det er fantastisk, og det kommer til å bli en fantastisk opplevelse for ungguttene som er med. Jeg ser frem til det.

Om Jürgen Klopp:

Han er en spesiell person og en spesiell manager. Han har en perfekt balanse med å være nærme spillerne, men samtidig være tøff som manager. Han har en enorm kunnskap rundt spillet, og vi lærer utrolig mye fra han. Vi må bare fortsette å lære fra han og resten av trenerne, og jeg er sikker på at dersom vi gjør det, så kommer vi til å ha mange suksesshistorier fremover. Han er en fantastisk trener, og veldig god motivator. Forhåpentligvis kan han bli her lenge.

MANGE ÅR:
MANGE ÅR:  Henderson håper Klopp blir værende i klubben i mange år fremover,

Om Adam Lallana dypere i banen:

Adam er en fantastisk spiller som kan spille hvor som helst på banen. Han gir oss noe nytt i den posisjonen, han åpner banen og sprer ballen til oss andre. Han nyter det, og lærer seg posisjonen. Jeg har lært den selv, og vil hjelpe han så godt jeg kan, sammen med Fabinho som fyller den posisjonen på en fantastisk måte. Men Adam vil ha sin egen stil i den posisjonen og jeg gleder med til å se han der.

Om å spille lenger fremme:

Jeg kan spille som nummer 6 og jeg kan spille som nummer 8. Jeg snakket med Klopp om det i fjor, og jeg nøyt det å få spille litt lenger fremme forrige sesong, og skape sjanser for andre og for meg selv. Jeg ønsker bare å hjelpe laget der jeg kan og gjøre det manageren ber meg om.

Jürgen tar over:

Om sin fremtid:

Jeg tror ingen blir spurt om hvor lenge han ønsker å bli i klubben tre år før kontrakten hans løper ut. Jeg ønsker å være her i minst tre år til.

Om det å være tilbake:

Spillerne er fornøyde og glade for å være tilbake. Vi er spente igjen, og ser frem til sesongen. Alle er ikke her enda, vi fikk nylig fire tilbake, og har mye arbeid å gjøre. Vi spilte på et visst nivå i fjor, og må jobbe for å gjøre det samme i år. Det er en annen situasjon i år sammenlignet med i fjor, med spillere som kommer tilbake senere, og vi avsluttet sesongen senere enn de andre. Det gjør ting utfordrende i sesongoppkjøringen, der vi skal forberede oss på en hel sesong. Vi ser fremover og må finne løsninger for ulike problem vi kan møte i fremtiden.

Om det å forbedre seg fra i fjor:

Det gir ikke mening å sammenligne sesonger. Dersom vi taper to kamper denne sesongen og vinner resten, så har vi flere poeng enn i fjor, selv om vi da bare tapte en. For å vinne ligaen må du være det beste laget til slutt. Du må gå gjennom de tøffe øyeblikkene som en gruppe, og det er det vi skal gjøre fremover. Vi avsluttet sesongen med en stor opptur, noe vi oppnådde ved å jobbe hardt, og det må vi gjøre igjen. Vi er ett år eldre og ett år mer erfarne.

Om mengden kamper for Mané:

Sadio Mané sin sesong avsluttes i morgen, og den var 13 måneder lang. Det er lenger enn ett år. Det er langt, og vi må se hvordan vi håndterer det. 16 dager etter finalen i Afrikamesterskapet møter vi Manchester City. Vi må se hva vi gjør. Jeg skal snakke med han etter kampen, og så får vi se hva vi gjør. Vi må sørge for å forberede Sadio på best mulig måte, men jeg er ikke bekymret.

Om van den Berg:

Han er en flott gutt og en god spiller, det er derfor vi signerte han. Og han er høyere enn meg, noe som ikke skjer så ofte. Han er 17 og kommer til å vokse enda mer. Han er god, men vi har god bredde på stopper-plass, så han går ikke rett inn på laget. Det fysiske arbeidet vi har gjort i sesongoppkjøringen viser at han må tilpasse seg, men førsteinntrykket er fantastisk.

Om Manchester City:

Jeg konsentrerer meg 100% om Liverpool. Det ville vært flott å være rundt Man City igjen, for det vil være den eneste måten å komme forbi dem på. De er den store favoritten igjen. De var imponerende i fjor, men jeg tror ikke de hadde nådd 98 poeng uten oss rundt dem, og vi hadde ikke hatt 97 uten dem. Alle kampene i ligaen er vanskelige, vi var heldige flere ganger i fjor, og noen ganger var vi uheldige. Men vi var solide og vanskelige å møte.

Fotball er ikke som å sykle, du kan miste det innimellom. Hvordan ting henger sammen, med lagarbeid og sånt er ikke der automatisk umiddelbart igjen. Alle lag jobber med å forbedre seg, alle kommer til å være sterkere den kommende sesongen. Det er jobben som vi må gjøre i kampene vi må konsentrere oss om, ikke Manchester City.

Om van Dijk:

Alt er sagt om han, hvilken spiller han er hvilken person han er. Det er ikke mange stoppere som er bedre enn han i verden. Alle liker han og han er en fantastisk spiller. Han styrer det som skjer på banen på en fantastisk måte. Ikke mange spillere kan spille uten tabber slik han gjør. Det var en ganske god signering for ett og et halvt år siden.

Om Milner:

Han er en utrolig god spiller. Han forbedrer seg hele tiden. For et par år siden spilte han nesten hele tiden på venstrebacken, og likte ikke det så godt. Nå dukker han opp der selv når han spiller på midtbanen, så kanskje han likte det bedre enn han ga uttrykk for.

Det er bare i idrett man snakker om at 33-åringer er gamle. Tenk å si noe sånt om en fotograf. Milner har fortsatt et par gode år foran seg, og når han legger opp vil der alltid være en dør åpen for han i klubben vår, iallfall så lenge jeg er her. Han liker å vite grunnene til hvorfor man gjør det man gjør, og stiller hele tiden spørsmål. Jeg vet ikke hva folk i Liverpool tenkte da han kom gratis, for det er jo vanligvis ikke noe godt tegn. Men det var en brilliant ide å hente ham, for uten spillere som Milner er det umulig å oppnå suksess i fotball.

GODT HUMØR:
GODT HUMØR:  Klopp var i sitt sedvanlige gode humør under torsdagens pressekonferanse.

Om Notre Dame:

Det er mye varmere her enn i England. Det er som Hong Kong, bare med andre baner. Fasilitetene her er en drøm. Ingen klubber i verden har fasiliteter som the University of Notre Dame. Det er et flott sted, jeg ville elsket å studere her.

Jeg har bare sett stadionet fra utsiden, nå får vi ikke gå inn på grunn av regnet, men stadionet er der, wow. Alt er bedre her i USA, utenom stadionet. Ingenting kan sammenlignest med hjemme. Kom til Anfield, så skal du få se hvordan det er.

Om alle kampene som må spilles i år:

Det vil bli en kamp om plassen på laget. Forrige sesong hadde vi fire verdensklasse-stoppere ved starten av sesongen, men på ett punkt hadde vi bare Virgil, og så måtte vi bruke Fabinho på stopperplass. Vi trenger å bruke hele troppen. Det kan bli 67 kamper dersom vi når FA Cup-finalen og Ligacup-finalen, wow. Vi vil ikke unngå å spille fotballkamper, fordi jo flere kamper vi må spille, jo mer suksessfull har sesongen vært. Ligaen vil alltid være hovudfokuset, siden vi spiller flest kamper der og alt er så tett og kompetetivt. Ingen kan ta fra oss at vi vant Champions League, men det vil ikke hjelpe oss denne sesongen.

For å forberede oss mot en sånn sesong må vi møte tøff motstand. Og det fører oss til Borussia Dortmund, som har en god tropp!

Om kampen mot Dortmund:

Jeg gleder meg til kampen. Vi kommer til å ha et ungt lag som møter et godt lag. De største spillerne kommer nok til å starte for dem, og det kommer til å bli tøft. Vi lærer mer fra et tap enn en seier, men jeg håper vi i morgen kan lære mye fra en god kamp. Det er en stor kamp på et utsolgt stadion. Ingenting å bekymre seg for, men noen ting å tenke på.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]