Bekreftet:Frank Lampard tar over Chelsea

Harry Wilsons tidligere sjef bekreftes i dag.

4. jul 2019 kl 08.50 Arild Skjæveland

Frank Lampard er Chelseas nye manager. Det ble offisielt bekreftet torsdag formiddag.

Chelsea betaler Derby 4 millioner pund i kompensasjon for å hente manageren, rapporterer Matt Law i Telegraph.

Lampard blir Chelseas første engelske permanente manager siden Glenn Hoddle, som forlot klubben i 1996.

Han har én sesong bak seg som manager. Han tok Derby til playoff-finalen etter å ha endt på sjetteplass i Championship forrige sesong. På sine 57 kamper for Derby har han 26 seire, 15 uavgjorte og 16 tap. Mange vil huske bråket med Lampard og Marcelo Bielsa i Leeds forrige sesong, da Leeds sin argentinske manager spionerte på Derbys treninger før møtet mellom lagene.

En av Lampards største utfordringer er at klubben ikke kan kjøpe spillere før neste sommer. Blåtrøyene har hatt veldig mange spillere på utlån, og unggutter kan derfor få sjansen - noe som tidligere har vært et problem med Chelsea og deres akademi.

Tidlig møte med Liverpool

Allerede i sin andre offisielle kamp kommer Lampard til å møte Liverpool. Det skjer i Supercupen i Istanbul, der regjerende Europa League-mester skal møte Champions League-mesterne fra Anfield.

Lagene møtes i ligaen på Stamford Bridge 21. september, og på Anfield i nest siste serierunde 9. mai.

Som spiller spilte 41-åringen 47 ganger mot Liverpool. Han var på vinnersiden 21 ganger, ni kamper endte uavgjort, og Liverpool vant 17. Han scoret åtte mål, og ble utvist én gang - for en stygg takling på Xabi Alonso.

Ansettelsen av Lampard kan også få betydning for Harry Wilson. Det var Lampard som hentet ham til Derby forrige sesong, der Wilson ble lagets toppscorer. «The Rams» tapte playoff-finalen mot Aston Villa - men Wilson utelukket ikke en retur til Pride Park da han ble spurt om neste sesong i mai.

Trolig er det Philip Cocu som tar over Derby. Da spørs det om det er der Wilson ender opp i løpet av sommeren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]