– Han vil ikke si det, men han er verdens beste

Joe Gomez kaller seg heldig som får spille med Virgil van Dijk.

22. jul 2019 kl 16.06 Marius Rabben

I et intervju med Goal forteller 21-åringen om hvordan Virgil van Dijk på kort tid overbeviste og hevet Liverpool FC på og utenfor banen.

– Han har vært helt utrolig. Det er ikke mange som kunne kommet med den prislappen og ikke bare levd opp til den, men også overgått den med god margin.

– Det har han gjort, sier Gomez.

Stopperkjempen ble hentet fra Southampton for rekordhøye 75 millioner pund i januar 2018 – men kunne fort havnet i Liverpool sommeren før.

– Ville trolig blitt lånt ut

Da ville situasjonen for Gomez, som forrige sesong var en fast stoppermakker frem til ankelskaden i desember, trolig vært en annen.

Etter det lenge oppholdet med korsbåndskade trengte Gomez spilletid, og det var flere klubber som forhørte seg. Goal skriver at preferansen hele tiden var å bli værende, men at utlån ble sterkt vurdert for to år siden.

– Dersom han hadde kommet hit da, ville jeg trolig blitt sendt ut på lån, sier Gomez.

I stedet kom Virgil midt i sesongen, og han fant tidlig tonen med Joe Gomez.

– Vi prater hver dag om bokstavelig talt alt mulig. Jeg har sagt det tidligere, men han er som en storebror for meg.

– Han er takknemlig og ydmyk

– Så fort han kom, var det tydelig at han er han bra fyr. Alle kan se det. Han kom for en enorm sum, men det er ingen superstjerne-fakter ved ham. Jeg tror det er derfor vi går så bra overens.

– Han er takknemlig for det han har, han er ydmyk fra barndommen av, og han har måttet jobbe for alt han har fått. Han forstår det.

I hans første fullstendige sesong på Anfield ble van Dijk kåret til Årets spiller i Premier League av spillerne selv.

Og med triumf i Champions League og storspill med kapteinsbindet på landslaget er Liverpools stoppervidunder nå favoritt til å få Gullballen-prisen i vinter som skal markere verdens beste spiller.

– Jeg er heldig som har en som ham rundt meg, sier Gomez.

– Han vil ikke si det selv, men han er best i verden.

– Ville vært fortjent

Stadig flere mener også det samme. Dersom det blir Virgil van Dijk som vinner «Ballon d’Or», blir han den første forsvarsspilleren siden Fabio Cannavaro i 2006.

Og den andre Liverpool-spilleren noen gang – etter Michael Owen i 2001.

– Det ville vært fortjent. Innflytelsen han har hatt, det er kanskje den største faktoren, mener Gomez.

– Alle føler seg trygge

– En ting er å komme inn på et lag og prestere bra individuelt, men å hele laget et løft og selvtillit slik som han har gjort, det er noe annet.

– Det er ikke bare laget som føler det. Det gjelder stadionet også, supporterne. Når Virgil er på banen, føler de seg trygge.

– Når ballen kommer inn i boksen, vet du at det er han som får hodet sitt på den. Det er uvurderlig!

– Jeg er heldig som har en som Virgil jeg kan se på og lære av hver eneste dag. Det er en genuin forståelse mellom oss, hvor jeg kan spørre om alt mulig, fotballrelatert eller ei.

– Fortjener all skryt

Gomez mener van Dijk kan nevnes sammen med de aller beste.

– Når du vinner Champions League, og når du presterer slik som han har gjort de siste årene, opphøyes du til den statusen. Han fortjener alt av skryt.

– Som jeg sier, jeg er velsignet som får ha en som ham ved siden av meg, på og utenfor banen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]