– Jeg ser fortsatt på videoene fra paraden

Virgil van Dijk innrømmer at han fortsatt ser på videoer fra Liverpools parade etter Champions League-triumfen, og forteller om dagene etter finalen.

12. jul 2019 kl 09.00 Odd Sindre Tonning

Nederlenderen er på plass på Wimbledon for å få med seg den tradisjonsrike tennis-turneringen, som er inne i sluttfasen for øyeblikket. Der forteller han at han er fascinert over forskjellen på presset tennisspillerne føler på, sammenlignet med hvordan fotballspillere har det.

Kan ikke gjemme seg

Der fotballspillere har et helt lag rundt seg, er tennisspillerne helt alene ute på gressteppet på Wimbledon.

– Det er veldig interessant å se tennisspillerne i aksjon her, ettersom det er et annet press de opplever sammenlignet med hva vi fotballspillere går gjennom, forteller van Dijk i et intervju på Wimbledons Facebook-kanal.

– De er der ute helt alene, de har ingen steder å gjemme seg og ingen de kan dele det med. Jeg få litt hjelp fra mine lagkamerater, men for disse spillerne, foruten deres trener på tribunen, så er de alene.

Han legger til at det er deilig å være på plass på et stort idrettsarrangement, der presset ikke ligger på ham, hvor han bare kan slappe av og nyte anledningen.

Har ikke glemt paraden

Virgil van Dijk skal etter planen være tilbake på Melwood på lørdag, etter at han fikk en forlenget ferie siden han var ute på landslagsoppdrag etter at sesongen var over i juni. En sesong som ble avsluttet på beste måte da Liverpool gikk til topps i Champions League. Den første helgen i juni er en helg stopperen fortsatt har friskt i minnet.

– De to dagene var faktisk veldig lange. Når det kommer til paraden, så var det øyeblikket da vi nådde the Strand i Liverpool helt spesielt. Det var ved slutten av paraden, og der var så mange folk der. Det var helt utrolig.

– Jeg ser fortsatt på videoene fra sosiale medier og på min egen mobil. Jeg tok så mange videoer selv. Det var noe helt spesielt, og noe som bare kan skje i Liverpool.

På spørsmål om han har klart å roe seg ned etter de begivenhetsfulle dagene i Madrid og Liverpool, svarer Nederlands kaptein rolig.

– Jeg, det er en stund siden finalen nå, og jeg har hatt en fin pause og akkurat nå er jeg glad for å være her på Wimbledon.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]