– Dette blir ikke tidenes største overgangsvindu

Manageren er storfornøyd etter seksmålsseieren på Prenton Park.

12. jul 2019 kl 00.07 Marius Rabben

De røde dominerte og stoppet på seks scoringer mot Tranmere Rovers torsdag kveld. Jürgen Klopp sier seg godt fornøyd med prestasjonene over hele banen.

– Totalt sett var dette en briljant opptreden av guttene, sier han til LFCTV.

– I begge omganger spilte vi veldig god fotball mot et godt, fysisk lag. De lot ballen gjøre jobben. Jeg likte det veldig godt. Alle de individuelle prestasjonene var gode, taktisk var det bra, pressingen var bra, kontrapresset var det. Jeg fikk med meg alt sammen.

– De er nye for oss

Spørsmålet om Liverpools aktivitet på overgangsmarkedet kom raskt. Kommer klubben, som så langt har én signering i form av tenåringen Sepp van den Berg, til å hente inn spillere som umiddelbart skal forsterke førstelaget?

– Vi har allerede fått dem inn, sier Klopp bestemt, med et smil.

– Det er bare dere som ikke innser det! Rhian Brewster og Oxlade-Chamberlain spilte ikke i fjor. Og alle de unge spillerne i dag. De er alle nye for oss, og alt er bra.

– Overgangsmarkedet er åpent til 8. august. Hele Europa hadde idéen om å stenge vinduet tidlig, og det eneste landet som gjennomførte det var England. Så nå stenger vi det tre uker før alle andre. Vi får se hva vi gjør, men jeg tror ikke dette blir det største transfervinduet gjennom alle tider.

Fulle av selvtillit

Liverpool-spillerne fremsto selvsikre og hadde ingen problemer selv om de har fem dager med tøff pre-season-trening i beina. Klopp ble spurt om Champions League-triumfen spiller en rolle i det.

– De bør være fornøyde med det og få selvtillit ut av det, men det er ikke sånn at vi løper rundt som Champions League-vinnere 24 timer i døgnet, sier han.

– Vi vant for fem uker siden, og jeg hadde en nydelig sommer – den beste sommeren noen gang fordi folk som tok bilder med meg sa ikke «I’m sorry for you», noe de vanligvis har gjort de siste fem årene.

– Det var mye bedre nå, og det samme gjelder for spillerne. Men nå er vi her. Ja, vi har tatt det neste steget. Det så ut som at alle var fulle av selvtillit i kveld; jeg likte kampen svært godt. Kanskje det har noe med Champions League-seieren, men under sesongen må vi gå for å vinne noe nytt, og vi kan ikke alltid se oss tilbake.

En som ikke var involvert på Prenton Park, var nevnte van den Berg. Det er fordi 17-åringen ikke har fått FIFA-klarering etter overgangen fra PEC Zwolle.

Stresser ikke med Sepp

Klopp fikk spørsmål om den unge forsvarsspilleren blir en del av A-laget kommende sesong.

– Det kommer an på. Jeg åpner døra, men guttene selv må gå inn. Han er også en herlig spiller, men på grunn av FIFA-reglene er han ikke tilgjengelig for oss akkurat nå, men vi har andre gode spillere.

– Han så for seg at fremtiden sin lå her, og jeg gjorde det samme, så nå er han her, og la oss jobbe sammen. Han er 17 år gammel, og det glemmer du med en gang du ser ham. Men han er 17, så det er mye å lære.

– Den bra tingen er at han har masse tid på seg, så alt vil gå bra.

Brewster-dobbel

Blant de mange lyspunktene i sommerens første treningskamp stikker Rhian Brewster seg frem. Endelig er den svært talentfulle spissen tilbake for fullt.

Står han overfor en potensielt stor sesong?

– 100 prosent, men igjen så avhenger det av spilleren, sier Klopp.

– Divock Origi blir værende, åpenbart, noe som er godt nytt; Bobby Firmino er fortsatt her; Rhian Brewster er en toppspiss, et strålende talent, og jeg er veldig glad.

– Jeg har allerede fortalt ham at han har en viktig rolle her denne sesongen. Men hvor viktig? Det avhenger av ham, og vi får se.

– Han må i tillegg spille i forskjellige posisjoner. Sentralt er det greit, på vingen er det mulig, og så får vi se hvordan vi kan stille opp. Det vil komme muligheter for ham, det er jeg helt sikker på.

Neste treningskamp nå er mot Bradford City på søndag. Etter den kampen reiser Liverpool til USA hvor det venter betydelig tøffere motstand i Borussia Dortmund (Indiana), Sevilla (Boston) og Sporting CP (New York).

Har du innspill til journalisten?
[email protected]