Hvordan løses keeperfloka?

Sommerens landskamper og skader skaper utfordringer for de røde.

10. jul 2019 kl 11.01 Marius Rabben

Liverpool spiller sin første treningskamp for sommeren når Tranmere Rovers er motstander på Prenton Park torsdag kveld. Der kommer gjestene til å mønstre et mannskap med noe rutine og flust av ungdommelige krefter.

Fremover på banen mangler navn som Salah, Mané og Firmino, men Jürgen Klopp, som sier de skal finne «kreative løsninger», har nok av alternativer.

I motsatt ende er det imidlertid tynt med erfaring.

Alisson Becker har akkurat fått sin velfortjente ferie etter Copa América-triumfen, mens Simon Mignolet straks er tilbake fra sine friuker.

FERIE:
FERIE:  Alisson rundet av sitt fantastiske år med enda en Golden Glove og triumf i Copa América.

– En veldig ung gruppe

Tredjekeeperen i Champions League-finalen, Caoimhin Kelleher, er ute i halvannen måned med et brudd i håndleddet.

Dermed står man kun igjen med målvakter fra ungdomslagene på førstelagstreningene denne uka.

– Vi sliter med keepere for øyeblikket. Vi har en veldig ung gruppe her, sier Klopp til liverpoolfc.com.

Den polske U23-keeperen Kamil Grabara (20) er ennå ikke tilbake etter spill i U21-EM, og med Kelleher på skadelista blir U18-keeper Vítězslav Jaroš (17) ventelig involvert mot Tranmere.

AKTUELL:
AKTUELL:  Vítězslav Jaroš kan få spille mot Tranmere torsdag.

Tror Mignolet kan spille

Og selv om han ikke har vært med på de første dagene av oppkjøringa, er det sannsynlig at også Mignolet blir med i troppen.

– «Ali» vant Copa América-tittelen i helga, så han blir ikke involvert! Simon kommer tilbake, og jeg tror han vil være i stand til å spille.

– Caoimhin er skadet, og det vil ta en stund. Kamil Grabara kommer tilbake litt senere, men han sliter også med smerter etter U21-EM.

– Så det blir interessant. Muligens vil innbytterne være veldig, veldig unge, selv keeperne. Men sånn er det. Problemer i fotballen er der kun for å finne en løsning, og under pre-season har du mange problemer og jakter alltid på løsningen, så vi skal gjøre vårt beste.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]