– Manchester City er favoritter

På sin pressekonferanse før kampen mot Borussia Dortmund la Jürgen Klopp favorittstempelet over på Manchester City før sesongen sparkes i gang.

18. jul 2019 kl 21.29 Odd Sindre Tonning

Jürgen Klopp og Jordan Henderson møtte pressen i Indiana på torsdag kveld. Der ble påvirkningen fjorårets triumf i Champions League har hatt på Liverpool-laget diskutert.

– Det var en stor prestasjon av laget og vi nøyt opplevelsen. Det ga oss smaken av suksess, og vi er sultne på mer. Nå ønsker vi bare å komme i gang igjen, sa Henderson på spørsmål om hvordan han opplevde Champions League-triumfen.

– Vi har bevist at vi kan vinne store troféer, og vi ønsker å fortsette å gjøre det og skape historie med klubben.

Vil ikke sammenligne sesonger

Jürgen Klopp mener også at seieren i finalen over Tottenham har hjulpet laget inn mot en ny sesong.

– Vi er nærme hverandre, vi var det før også, men nå står vi hverandre enda nærmere. Vi gleder oss til den nye sesongen. Vi har mye arbeid foran oss, for vi spilte på et visst nivå forrige sesong og det er det vi ønsker å gjøre i år også, sa Klopp til pressen.

– Men det gir ikke mening å sammenligne sesonger. Vi tapte bare en kamp i ligaen i fjor, men dersom vi taper to kamper og vinner resten neste sesong, så har vi flere poeng. For å vinne ligaen må du være det beste laget til slutt, og du må gå gjennom de tøffe øyeblikkene som en gruppe. Det er det vi skal gjøre fremover.

I fjor var det Manchester City som trakk det lengste strået i Premier League, da de stakk av med gullet etter å ha samlet ett poeng mer enn Liverpool gjorde i sin rekordsesong. Klopp mener at de lyseblå går inn i sesongen som favoritter i år også.

– Jeg konsentrerer meg 100 prosent om Liverpool. Det ville vært flott å være rundt Manchester City igjen, det vil være den eneste måten å komme forbi dem på, for de er den store favoritten igjen. De var imponerende forrige sesong. Vi skal jobbe mot å utvikle oss og forbedre oss, sier Klopp.

– Forhåpentligvis blir han her lenge

Helt siden Jürgen Klopp tok over som manager for Liverpool har laget tatt steg fremover for hver sesong. Etter snart fire år i sjefsstolen på Anfield har Klopp fått satt sitt preg på klubben, noe Henderson setter stor pris på.

– Vi har forbedret oss for hver sesong. Spillerne vi har kjøpt, styrken på troppen og stegene hver enkelt spiller har tatt. Vi må fortsette å lære, sier Henderson.

– Jürgen Klopp er en helt spesiell person og en helt spesiell manager. Han har en perfekt balanse der han kan være nærme spillerne, men på samme tid være tøff som vår manager. Han har også en enorm kunnskap om spillet og alt vi har lært fra han snakker for seg selv basert på hvordan vi har gjort det de siste sesongene. Han er en fantastisk trener og en veldig god motivator. Forhåpentligvis kan han bli her lenge.

Klopp har kontrakt med Liverpool ut 2021/22-sesongen, og ble selv overrasket da han fikk spørsmål om hvor lenge han kom til å bli i Liverpool på torsdagens pressekonferanse.

– Wow, jeg tror ikke det er mange som får spørsmål om det tre år før kontrakten går ut. Jeg vet ikke, men iallfall i tre år til!

Har du innspill til journalisten?
[email protected]