SCORET IGJEN:  Sadio Mané scoret kampens eneste mål mot Uganda.

Mané sendte Senegal til kvartfinale

Liverpool-angriperen er nå toppscorer i Afrikamesterskapet.

Tidligere fredag kom det en kjempeoverraskelse da Benin tok seg videre til kvartfinalen på bekostning av Marokko.

Marokko var regnet som en av favorittene i mesterskapet, mens Benin aldri tidligere hadde tatt seg videre til utslagsrundene. På overtid i ordinær tid brente den tidligere Liverpool-linkede angriperen Hakim Zieych et straffespark, og kampen gikk til ekstraomganger og straffer. Benin satte fire av fire, mens Sofiane Boufal og Youssef En-Nesyri misbrukte sine - og sjokket var et faktum.

I den andre 8.-delsfinalen var det Senegal mot Uganda.

Mané ble helten

I en underholdende fotballkamp, var det Sadio Mané som ble matchvinner. Liverpool-angriperen ble spilt frem og gjorde ingen feil alene med keeper etter et kvarter.

Det var en kamp med veldig mange stygge taklinger, og til tider høy temperatur, ble det med det målet. Mané ble tatt av Ugandas målvakt i andreomgang. Keeperen burde utvilsomt ha blitt utvist, men fikk stå - og gikk riktig vei på Sadios straffespark. Det var hans andre straffemiss så langt i mesterskapet.

Likevel er han Afrikamesterskapets toppscorer så langt, med tre mål. Mohamed Salah, som spiller mot Sør-Afrika lørdag kveld, har to.

Senegal vil nå møte Benin i kvartfinalen 10. juli. Der vil Mané og co være store favoritter. Egypt og Senegal er på hver sin side av turneringstreet, og vil ikke kunne møtes før i en eventuell finale. De to er bookmakernes favoritt til å vinne, med Algerie på tredjeplass.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
22.09.2019 kl 19:50

- Det føles som en stor seier

Jürgen Klopp var fornøyd med hvordan hans lag håndterte det som skjedde på Stamford Bridge.

+
22.09.2019 kl 19:00

Lårhøne for Sadio Mané

Liverpools nr. 10 måtte forlate banen på Stamford Bridge midtveis i 2.omgang.

+
22.09.2019 kl 18:29

Alexander-Arnold om hvorfor han tok frisparket

Trent Alexander-Arnold åpnet årets scoringskonto i en hard batalje på Stamford Bridge.

+
22.09.2019 kl 12:51

Assistkonge Alexander-Arnold vil score flere mål

Trent Alexander-Arnold om hva han ønsker å forbedre, hvilke backer han beundrer og hvordan han er blitt mer etablert i Liverpools tropp.

+