ASSIST:  Mané hadde en assist da Senegal slo Benin.

Mané sentral da Senegal gikk til semifinale

Sadio Mané hadde assisten på kampens eneste mål da Senegal slo Benin i Afrikamesterskapets kvartfinale onsdag kveld.

Det var lenge målløst i oppgjøret mellom Senegal og Benin i onsdagens kvartfinale i Afrikamesterskapet. Men da Sadio Mané spilte fri Idrissa Gueye ved straffefeltet etter 70 minutters spill sprakk nullen for Benin.

Senegal var favoritter inn mot kampen, men de slet lenge med å skape de helt store sjansene. Gjennom kampen så de mye til ballen, men Benin lå tett og kompakt bakover og stengte av for Mané og hans landsmenn. 

Scoringer annullert

Like etter pause scoret Sadio Mané som kunne blitt kampens første mål, men denne scoringen ble annulert for offside. 

Et kvarter senere scoret Senegal igjen, og denne gangen ble målet tellende. Gueye fikk ballen fra Mané like utenfor 16-meteren, og passerte hele forsvaret til Benin med sin førsteberøring. Med sin andreberøring plasserte han ballen over Benins målvakt, Saturnin Allagbe, og inn i hjørnet. Dette skulle også vise seg å bli kampens eneste scoring. 

Like etter satte Mané ballen i mål nok en gang, men målet hans ble på ny annullert, denne gangen etter at VAR hadde tatt en kikk på scoringen. Mané var i offside igjen, og Gueyes scoring ble dermed kampens eneste.

Dramatikken var likevel ikke over, for syv minutter før full tid fikk Benins Olivier Verdon se det røde kortet, etter at han dro ned Gueye som var på vei gjennom forsvaret til Benin og hadde fri bane frem til målvakt Allagbe.

Dermed ble en vanskelig oppgave bortimot håpløs for Benin, og Senegal sikret seg en plass i Afrikamesterskapets semifinale for første gang siden 2006. Der skal de møte vinneren av Tunisia-Madagaskar, som blir spilt på torsdag kveld.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
20.09.2019 kl 22:07

- Borteformen mot topplagene er intet opplagt problem

Jürgen Klopp avviser at Liverpool sliter på fremmed gress mot de andre fra topp seks.

+
20.09.2019 kl 21:14

Harry Wilson scoret da Bournemouth rykket opp på 3. plass i PL

Utlånte Harry Wilson tegnet seg på scoringslisten da Bournemouth vant tidenes første bortekamp mot Southampton.

+
20.09.2019 kl 20:13

Luis Longstaff reddet poeng fem minutter på overtid

Kaptein Curtis Jones ga Liverpool U23 en fortjent ledelse, Leicester snudde, før gjestene ordnet uavgjort.

+
20.09.2019 kl 17:13

Røde fans med støtte til Andy Robertson

Liverpools skotske venstreback ble av enkelte kritisert etter å ha forårsaket straffespark i Napoli.

+