ASSIST:  Mané hadde en assist da Senegal slo Benin.

Mané sentral da Senegal gikk til semifinale

Sadio Mané hadde assisten på kampens eneste mål da Senegal slo Benin i Afrikamesterskapets kvartfinale onsdag kveld.

Det var lenge målløst i oppgjøret mellom Senegal og Benin i onsdagens kvartfinale i Afrikamesterskapet. Men da Sadio Mané spilte fri Idrissa Gueye ved straffefeltet etter 70 minutters spill sprakk nullen for Benin.

Senegal var favoritter inn mot kampen, men de slet lenge med å skape de helt store sjansene. Gjennom kampen så de mye til ballen, men Benin lå tett og kompakt bakover og stengte av for Mané og hans landsmenn. 

Scoringer annullert

Like etter pause scoret Sadio Mané som kunne blitt kampens første mål, men denne scoringen ble annulert for offside. 

Et kvarter senere scoret Senegal igjen, og denne gangen ble målet tellende. Gueye fikk ballen fra Mané like utenfor 16-meteren, og passerte hele forsvaret til Benin med sin førsteberøring. Med sin andreberøring plasserte han ballen over Benins målvakt, Saturnin Allagbe, og inn i hjørnet. Dette skulle også vise seg å bli kampens eneste scoring. 

Like etter satte Mané ballen i mål nok en gang, men målet hans ble på ny annullert, denne gangen etter at VAR hadde tatt en kikk på scoringen. Mané var i offside igjen, og Gueyes scoring ble dermed kampens eneste.

Dramatikken var likevel ikke over, for syv minutter før full tid fikk Benins Olivier Verdon se det røde kortet, etter at han dro ned Gueye som var på vei gjennom forsvaret til Benin og hadde fri bane frem til målvakt Allagbe.

Dermed ble en vanskelig oppgave bortimot håpløs for Benin, og Senegal sikret seg en plass i Afrikamesterskapets semifinale for første gang siden 2006. Der skal de møte vinneren av Tunisia-Madagaskar, som blir spilt på torsdag kveld.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
21.07.2019 kl 08:22

– Jeg kan ikke nekte på at jeg hadde en rimelig god sesong

Virgil van Dijk om sjansen til å vinne Ballon d'Or.

+
21.07.2019 kl 07:06

Ingen grunn til bekymring over Oxlade-Chamberlains fravær

Fire spillere var utelatt fra treningen i Boston.

+
20.07.2019 kl 19:33

Se den åpne treningen i Boston

Liverpool er nå i Boston.

+
20.07.2019 kl 17:39

«Peter Parker» kan bli hans nye kallenavn etter ferien

Andy Robertson kunne gå inn i sommeren med følelsen av å være en superhelt, men avslutningen ble litt for likt opphavet til Spiderman.

+